Nieuwe voorraad Xbox Series X onderweg, aantallen zijn klein

News
donderdag, 07 januari 2021 om 9:00
ps5 vs xbox series xf1594719334
De PlayStation 5 en Xbox Series X/S is niet aan te slepen in Nederland. De voorraden zijn vanaf de releasedag op en gamers die er een willen zitten met smart te wachten op de nieuwe voorraad. Wat dat betreft is er goed en slecht nieuws, want die voorraad is onderweg. De aantallen zijn alleen niet heel groot dus je moet er wederom snel bij zijn.
De komende maand verwachten webwinkels zoals Media Markt en bol.com weer voorraad te krijgen als het aankomt op de Xbox Series X. Het gaat volgens Nu.nl, die een rondvraag heeft gedaan bij de webwinkels, om 'kleine plukjes voorraad' bij bol.com. Media Markt kan niet zeggen hoeveel voorraad het zal zijn, maar laat wel weten dat het niet veel is.
Webwinkels kunnen niet veel melden over wanneer de PlayStation 5 weer voorradig is. Er wordt volgens Nu.nl door bol.com regelmatig met Sony overlegd, maar naar verwachting blijft de voorraad van de Sony console een groot deel van 2021 schaars. Enerzijds komt dit door de grote vraag naar de PS5 en anderzijds door de moeizame levering.

Voorraad PS5 en Xbox Series X moeilijk te peilen

De voorraden van beide consoles is moeilijk te peilen, omdat verschillende webwinkels er andere manieren op na houden om de console te leveren. Zo hanteert bol.com een speciale reserveringslijst voor klanten die de PS5 in 2020 misliepen en hanteerde Coolblue afgelopen jaar een bijzondere selectie voor de pre-orders. Andere websites gooien hun aankoopmogelijkheid voor de consoles slechts beperkte tijd open en doen niet aan pre-orders, waardoor je als een ware toetsenbordninja moet gaan refreshen.