'Nintendo Switch Pro scherm wordt compleet anders'

  Hoewel de Xbox Series X en PlayStation 5 bijna voor de deur staan, is Nintendo ook alvast begonnen met de volgende upgrade van haar systeem. De Nintendo Switch krijgt volgens vele geruchten een Pro-variant. Nu zijn er nieuwe Nintendo Switch Pro geruchten opgedoken die duiden op een nieuw scherm.

  Nieuwe Nintendo Switch Pro geruchten duiden op nieuw scherm

  Volgens Economic Daily News zou de Nintendo Switch Pro gebruik gaan maken van een nieuw scherm. Deze zou onder andere voor beter beeld én batterijleven moeten gaan zorgen. Het Switch Pro scherm zou namelijk een Mini-LED display krijgen van het Taiwanese bedrijf Innolux Corporation.

  Het artikel laat onder andere weten dat Nintendo al een bezoekje heeft gebracht aan het bedrijf. Hier zou Nintendo geïnsinueerd hebben dat het bedrijf afstand gaat doen van haar huidige partners Sharp en JDI. Vervolgens zou de deur open zijn om in zee te gaan met Innolux voor de console die volgens geruchten volgend jaar moet verschijnen.

  Wordt Nintendo Switch Pro scherm beter door Mini-LED?

  De Mini-LED technologie voor de Switch Pro zou de huidige backlit 720p LCD-schermen van de huidige modellen moet gaan vervangen. De Mini-LED techniek biedt wat dat betreft een middenweg tussen de backlit LCD-schermen en OLED-schermen. Waar LCD-schermen vaak last hebben van licht dat doorbloed en hierdoor een slechter contrast heeft, gebruikt de Mini-LED veel meer locale verlichting van de pixels waardoor een beter contrast (en batterijduur) geleverd wordt.

  Natuurlijk moeten we het gerucht nog met een korreltje zout nemen, gezien Nintendo zelf nog niets heeft bevestigd. Toch zou een beter batterijleven en beter scherm de naam Pro zeker waardig zijn. Wanneer denk jij dat de Nintendo Switch Pro uitkomt? Laat het ons weten.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.