Nintendo Switch Online uitbreiding met N64 games staat nu live

News
dinsdag, 26 oktober 2021 om 9:30
Fans van de Nintendo 64 kunnen de klassiekers van die console nu weer herbeleven op de Nintendo Switch, evenals games van de SEGA Genesis. De Nintendo Switch Online uitbreiding is nu namelijk gelanceerd door Nintendo.
Al lange tijd wordt er door Nintendo Switch-eigenaren gevraagd om N64 games toe te voegen aan de console. Titels van andere klassieke consoles, zoals de NES en SNES, zijn namelijk wel te spelen van de Nintendo Switch. Nintendo heeft geluisterd en in september officieel de komst van Nintendo 64 en SEGA Genesis games aangekondigd.
We moesten er nog wel even wachten totdat we met de titels aan de slag kunnen, maar het moment is nu gekomen. Nintendo heeft namelijk System Update 13.1.0 gelanceerd, waarmee de Nintendo Switch Online Expansion Pack nu te gebruiken is. De Japanse uitgever heeft de games namelijk toegevoegd aan Nintendo Switch Online via een uitbreiding.

Onvrede over Nintendo Switch Online uitbreiding

Hoewel fans lange tijd hebben gevraagd om met name N64 games toe te voegen, is niet iedereen blij met de manier waarop is het gedaan. Sterker nog, heel veel spelers zijn ontevreden. Het gaat daarbij met name om de prijs.
Met de uitbreiding erbij kost Nintendo Switch Online nu namelijk 39,99 euro per jaar. Dat is een flinke stijging ten opzichte van de normale versie van Nintendo Switch Online, dat maar 19,99 euro per jaar kost. De uitbreiding brengt bovendien de nieuwe DLC voor Animal Crossing: New Horizons met zich mee, waardoor spelers van die game zich bijna verplicht voelen om de extra kosten te betalen. En wanneer zij geen lid meer zijn van Nintendo Switch Online en de uitbreiding, hebben ze geen toegang meer tot de mogelijkheden van de DLC.