Nintendo Switch controllers nu op een opvallend nieuw platform te gebruiken

News
dinsdag, 07 juni 2022 om 14:30
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
De Joy-Con controllers en de Nintendo Switch Pro controller zijn specifiek gemaakt voor de nieuwste console van Nintendo. Toch zijn de controllers nu ook te gebruiken op een opvallend nieuw platform.
Wie de Joy-Con controllers in zijn of haar handen houdt, zal niet snel verwachten dat de controllers ook voor iets anders dan de Nintendo Switch te gebruiken zijn - in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Xbox Series controller. Nu is dat toch echt het geval.
Apple heeft maandagavond tijdens WWDC het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone aangekondigd, iOS 16. Met het nieuwe besturingssysteem is het mogelijk om de Nintendo Switch controllers te gebruiken op de smartphones van Apple. Dat is officieel bevestigd door Nat Brown, een engineer manager bij Apple. Het gaat daarbij om ondersteuning voor de Joy-Con controllers en de Nintendo Switch Pro controller.
Het is zelfs mogelijk om snel te wisselen tussen het gebruiken van één of twee Joy-Con controllers via iOS 16. Door de screenshot- en home-knop een paar seconden in te drukken kan je tussen één of twee controllers schakelen.

Niet de eerste controller voor iPhone

Naast de Nintendo Switch controllers is het ook mogelijk om andere apparaten te gebruiken om games op je iPhone te spelen. Eerder dit jaar heeft Apple namelijk al ondersteuning toegevoegd voor de PS5 DualSense controller en de Xbox Series controller. iOS 16 zal gelanceerd worden ergens in de herfst, het is nu al mogelijk om het besturingssysteem uit te testen als een developer preview.