Nieuwe iOS-update zorgt voor PS5 DualSense controller-ondersteuning

News
zondag, 30 januari 2022 om 8:00
ps5 controllerf1592919068
De beta-versie van iOS heeft een nieuwe update gekregen, die ondersteuning voor de PS5 DualSense controller toevoegt. Zo gaat gamen op je telefoon nog realistischer aanvoelen. Bij welke games je deze functie kan gebruiken is nog niet duidelijk.
Volgens MacRumors wordt dit de grootste 15.0 update tot nu toe met een betere Face ID scan, gigantisch veel nieuwe emoji’s en allerlei nieuwe handige functies. Onderaan de lijst met nieuwe functies in de beta-versie van iOS staat dat de adaptive triggers van de PS5 DualSense controller worden ondersteund door de nieuwe update. Veel wordt er verder niet gezegd, maar mobile gamers kunnen binnenkort genieten van een betere ervaring tijdens potjes van intense shooters.
Naast een functie die de adaptive triggers ondersteunt, komen er ook functies om bijvoorbeeld de helderheid van je keyboard aan te passen, Face ID met masker, allemaal nieuwe emoji’s en als kers op de taart een functie waarmee je bij een telefoon met je pinpas kan betalen. Deze nieuwe Face ID-optie laat je je telefoon openen terwijl je een mondmasker op hebt, Apple waarschuwt wel dat een full Face ID veiliger is.

Hoe werkt de betaaloptie in iOS?

Een andere functie die hierboven genoemd wordt is misschien wel de handigste tot nu toe. Je kunt met iOS 15.4 pinnen bij elke Apple telefoon (mits deze ouder is dan de iPhone 6). Nu kan je geld overmaken naar bijvoorbeeld een iPhone 12 met je pinpas, zonder dat je via een app dat moet doen. Het systeem werkt een beetje zoals Apple pay, maar in plaats van dat er geld van je bankrekening af gaat komt er geld bij. Vooral voor ZZP’ers zal deze functie goed van pas komen.

Populair Nieuws