‘Nintendo Switch 2 krijgt teleurstellend scherm’

News
vrijdag, 26 januari 2024 om 11:00
20211005 switcholed8f1633465772
Nintendo komt dit jaar vrijwel zeker met een nieuwe console. Er gaan ook al hier en daar geruchten rond over de specificaties van het systeem. Een nieuw bericht over het scherm zal alleen wat teleurstellend zijn voor sommige fans.
Analisten en insiders zijn het er al enige tijd over eens dat de Nintendo Switch 2 in 2024 verschijnt. Nintendo heeft de console nog niet onthuld, maar hier en daar komt het één en ander naar buiten. Analist Hiroshi Hayase, die gespecialiseerd is in schermen, weet nu ook iets te melden over de Switch 2.
Ook volgens Hayase verschijnt de console dit jaar en dat is volgens hem te zien aan de sterk verhoogde vraag naar “amsusementsdisplays”. De vraag naar schermen zou door Nintendo met zo’n 14,6 miljoen stuks zijn gestegen. Het gaat specifiek om LCD-schermen met een diagonaal van 8 inch.

Geen OLED, maar LCD voor Switch 2?

Dat formaat komt overeen met een eerder lek over de Switch 2 specificaties, dat sprak over een 1080p-scherm van 8 inch. Qua formaat en resolutie is dat een upgrade ten opzichte van het 7-inch 720p van de Switch OLED. Maar wie niet gewend was aan een OLED-scherm, of hoopte de Switch OLED over te kunnen slaan en dezelfde upgrade te krijgen in een nieuwe console, is een een LCD-scherm mogelijk teleurstellend.
Het is niet de eerste keer dat er aanwijzingen zijn naar de Switch 2 door het scherm van de console. Vorig jaar zei schermfabrikant Sharp al bezig te zijn met displays voor een onaangekondigde console. Aangezien dit bedrijf ook al aan de Switch werkte, leek het aannemelijk dat deze nieuwe schermen voor Nintendo’s volgende console zouden zijn.