Ontwikkelaars bevestigen met Switch 2 te werken

News
vrijdag, 19 januari 2024 om 13:00
20211005 switcholed8f1633465772
Nintendo heeft in het nieuwe jaar nog niet bijzonder veel van zich laten horen. Maar er zijn sterke vermoedens dat er een Switch-opvolger in aantocht is. Een aantal ontwikkelaars heeft nu bevestigd aan Switch 2 games te werken.
Nintendo moet de Switch 2 nog aankondigen, maar het is vrijwel zeker dat hij bestaat. Daarvan is nu ook bevestiging vanuit ontwikkelaars, al is het anoniem. Een enquête van GDC onthult dat 8 procent van de ondervraagde ontwikkelaars bezig is met een game voor de opvolger van de Switch (via VGC).
Voor de enquête werden zo’n 3000 mensen uit de game-industrie ondervraagd over hun werk. Naast de 8 procent die toegaf aan een Switch 2-game te werken, zei ook 32 procent van de deelnemers dat de Switch 2 voor hen het systeem was waar ze op dit moment de meeste interesse in hebben. Alleen de PlayStastion 5 en PC werden interessanter gevonden.
Het lijkt misschien niet veel als maar acht procent van de ontwikkelaars iets maakt voor de Switch 2. Maar het is niet onmogelijk dat er meer mensen aan games voor het systeem werken. Aangezien de Switch 2 nog niet is onthuld en ontwikkelaars vaak het één en ander geheim moeten houden, is het mogelijk dat een deel van de mensen dat voor de enquête werd ondervraagd zelfs niet anoniem wilde toegeven met de Switch-opvolger te werken.

Wanneer is de Switch 2 release?

Het is nog even de vraag wanneer de Switch 2 verschijnt, al zijn er berichten geweest dat het pas later in het jaar zal zijn. Onlangs lekten er ook mogelijke specificaties voor de Switch 2. Die suggereerden dat het systeem ongeveer zo krachtig is als een PS4 Pro, al zegt dat niet alles over de mogelijke prestaties van het systeem.

Populair Nieuws