Horizon Forbidden West heeft releasedatum op PC

News
vrijdag, 26 januari 2024 om 10:00
horizon forbidden westf1700560462
Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Horizon Forbidden West verscheen op PS4 en PS5. Dat de game uiteindelijk ook naar PC zou komen was al duidelijk. Nu is de releasedatum van deze port eindelijk bekendgemaakt.
Horizon Zero Dawn was in 2020 de eerste first-party PlayStation game die naar PC kwam. Inmiddels worden bijna alle PlayStation-games vroeger of later naar PC geport. Binnenkort voegt ook Horizon Forbidden West zich bij de club.
Via de PlayStation Blog is namelijk onthuld dat de game vanaf 21 maart beschikbaar is op PC. Het gaat om de Complete Edition die vorig jaar voor PS5 verscheen, dus de DLC is ook inbegrepen. Je kunt de game nu pre-orderen en wie dat doet krijgt een paar speciale bonussen.

Horizon Forbidden West krijgt exclusieve PC-features

Uiteraard krijgt de game ook features die gebruik maken van de mogelijkheden van een PC. Zo is de framerate unlocked en is er ondersteuning voor AI-upscaling in de vorm van Nvidia DLSS 3, AMD FSR en Intel XeSS. Er is ook ondersteuning voor ultrawide-setups in verhoudingen van 21:9, 32:9 en 48:9.
Uiteraard kun je ook je muis en toetsenbord gebruiken om te spelen. Die kun je bovendien helemaal zelf naar wens instellen. Datzelfde geldt voor controllers, dankzij ondersteuning voor Steam Input. PlayStation zelf raadt een DualSense-controller aan, aangezien alle bijzondere features van deze controller natuurlijk ook ondersteund worden in de PC-versie.