Half-Life Alyx is nu ook te spelen zonder VR-bril

News
donderdag, 13 april 2023 om 13:00
half life alyx 1f1582035704
Met Half-Life Alyx is er eindelijk een nieuwe game in de geliefde franchise te spelen, maar voor de game heb je wel een VR-bril nodig. Gelukkig lost een mod dat probleem nu op voor spelers die geen VR-bril hebben.
Valve is goed in het teasen van spelers. De ontwikkelaar heeft met de Half-Life games een franchise gemaakt die zeer geliefd is bij spelers, maar vanwege mysterieuze redenen is het bedrijf er nooit mee verder gegaan na Half-Life 2: Episode 2.
Het was dan ook een verrassing toen Half-Life Alyx verscheen in 2020. De game is een prequel op Half-Life 2, waarbij spelers in de schoenen stappen van Alyx, de handlanger van Gordon Freeman. De game is bovendien één van de eerste titels die een volwaardig VR-avontuur aflevert.
Half-Life Alyx wordt dan ook geprezen wat het heeft gedaan voor VR, maar niet alle Half-Life fans zijn er blij mee. Niet iedereen heeft namelijk een VR-bril in huis of vindt het fijn om op die manier games te spelen. Bovendien zijn de compatible VR-brillen ook behoorlijk duur.

Geen VR-bril meer nodig

Spelers die het avontuur van Alyx willen beleven zonder het aanschaffen van een dure VR-bril, kunnen dat nu gelukkig ook doen. Er is namelijk een mod gelanceerd voor Half-Life Alyx genaamd ‘NoVR’. Daarmee is de volledige game ‘van begin tot eind’ te spelen op een normaal scherm.
Je hebt natuurlijk wel de game zelf in je bezit nodig. Ook zijn sommige VR-elementen in de game, zoals het openen van een deur door middel van een fysieke beweging, aangepast door middel van een simpele knop.