Nintendo neemt Luigi's Mansion 3 ontwikkelaar Next Level Games over

News
dinsdag, 05 januari 2021 om 14:00
nieuwe luigis mansion 3 gameplay details onthuld in e3 nintendo direct 151733 3
De laatste tijd lijkt het wel een rage te zijn voor grote uitgevers om studio’s in hun portfolio op te nemen. Zo is nu Next Level Games, de ontwikkelaar van onder andere Luigi’s Mansion 3, overgenomen door Nintendo.
Soms lijken ontwikkelaars de speelbal te zijn van grote uitgevers. Denk bijvoorbeeld aan de overname van ontwikkelaar Codemasters door Electronic Arts - een uitgever die niet altijd even netjes omspringt met haar studio’s - of natuurlijk de gigantische overname van Bethesda en Zenimax door Microsoft.
De volgende ontwikkelaar is nu ook in het bezit van een grote uitgever. Nintendo laat namelijk weten Next Level Games gekocht te hebben. De deal is nog niet helemaal rond, maar naar verwachting zal het officieel worden op 1 maart. Volgens Nintendo is de overname gedaan om de ontwikkeling van games te versnellen.

Een logische overname

De overname van de Canadese ontwikkelaar is niet geheel verrassend. Nintendo werkt namelijk al een lange tijd nauw samen met Next Level Games. Zo heeft de studio al Super Mario Strikers voor de GameCube gemaakt in 2005, meerdere titels exclusief voor de Wii, Metroid Prime: Federation Force en natuurlijk twee games in de Luigi's Mansion-franchise.