EA wil Codemasters overnemen voor 1,2 miljard dollar

  Lang leek het erop dat dat Take Two Interactive Codemasters over zou overnemen, maar dit weekeinde heeft EA zich in de overname gemengd. De publisher van Need for Speed lijkt aan het kortste eind te trekken met een bod van maar liefst 1,2 miljard dollar.

  Codemasters is hofleverancier van een groot aantal racesport games waaronder Formula 1, DiRT, DiRT Rally, Grid en Project Cars. Deze door fans hoog gewaardeerde games-series staan volop in de belangstelling van divers partijen die deze graag aan hun portfolio willen toevoegen. Eerder had Take Two Interactive, de eigenaar van Rockstar Games en 2K Sports, al een bod gedaan van 970 miljoen dollar.

  Daarmee leek de deal al in kannen en kruiken, maar dit weekeinde mengde EA zich in de overnamestrijd door maar liefst een bod van 1,2 miljard neer te leggen voor de racesport game maker. EA meldt zelfs dat er al een overeenkomst gesloten zou zijn, waarmee de deal rond zou zijn. De beide bedrijven hebben al diverse statements uitgebracht over de overname.

  "Electronic Arts en Codemasters hebben een gezamenlijke ambitie om de leiding te nemen in de racing video game categorie. Codemasters is er van overtuigd dat het bedrijf kan profiteren van de kennis, mogelijkheden en wereldwijde netwerk -zowel overall als op het gebied van racen. We denken dat de samenwerking een interessante en vruchtbare toekomst kan leveren voor Codemasters, die onze teams in staat stelt om grotere en betere games te bieden aan een enorm gepassioneerd publiek."

  Gerhard Florin, voorzitter van Codemasters

  Ook Andrew Wilson, CEO van Electronic Arts, is te spreken over de deal. Wilson: "We geloven dat Codemasters en Electronic Arts samen een enorme kans biedt om geweldige en innovatieve racegames te maken voor onze fans. De industrie groeit en samen staan we in een positie om in een nieuwe tijd van racegames de leiding te nemen. We hebben al jaren groot ontzag voor het creatieve talend en de hoge kwaliteit van de door Codemasters geleverde games."

  EA neemt Codemasters over, wat betekent dat voor de toekomst?

  Codemasters is een van de oudere, zeer gerenommeerde gamesontwikkelaars. Het bedrijf werd opgericht in 1986 en leverde al vanaf het begin racegames voor consoles van Commodore, Atari en de Nintendo consoles. Het bedrijf werd beroemd door de Dizzy, Micro Machines, TOCA en Colin McRae Rally series.

  Later kwamen daar de DiRT-, GRiD- en F1-series bij. Van EA is vooral de Need for Speed reeks bekend. Wat de overname voor de diverse reeksen gaat beteken is nog niet bekend. Op de financiële markten werd de overname in ieder geval met gejuich ontvangen: de koers van Codemasters ging met zo'n 20 procent omhoog.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.