Nintendo Switch OLED heeft verbeterde Joy-Cons

News
vrijdag, 08 oktober 2021 om 13:00
De Nintendo Switch OLED wordt vandaag gelanceerd en heeft volgens Nintendo verbeterde Joy-Cons. De nieuwe versie van de controllers sluit alleen de beruchte Joy-Con drift niet uit.
De Joy-Con drift is al sinds de lancering van de Switch een probleem bij Nintendo. Dit probleem is er als de controllers stoppen met het registreren van de juiste invoer. Zo kan de controller bijvoorbeeld een beweging registeren, wanneer de stick juist in de neutrale positie staat. Nintendo zegt dat ze de Joy-Cons steeds betrouwbaarder willen maken. Zo worden de Joy-Cons al sinds de lancering van de Switch Lite verbeterd. Er is veel onderzoek gedaan door Nintendo naar het driftprobleem. Het meest voorkomende antwoord is dat dit komt door de slijtage die je krijgt na langer gebruik van de apparaten.
Om ervoor te zorgen dat de Joy-Con drift zo min mogelijk voorkomt, heeft de Nintendo Switch OLED de nieuwe versie van de Joy-Cons gekregen, inclusief alle verbeteringen. Problemen kunnen niet worden uitgesloten, maar volgens Toru Yamashita, de algemeen directeur van Nintendo, moet de Joy-Con drift nu minder vaak voorkomen.

Nintendo werkt aan duurzaamheid

De Nintendo Switch OLED is vanaf vrijdag verkrijgbaar. Of het drift probleem nu minder vaak voorkomt moeten we nog even afwachten. Naast de nieuwe controllers heeft het OLED-model ook nog een aantal andere aanpassingen. Zo heeft het scherm natuurlijk een upgrade gekregen naar een OLED-display, is de opslag verdubbeld, de standaard is verbeterd en Nintendo heeft eindelijk een ethernet-port aan de Switch toegevoegd. Lees onze bevindingen van nieuwe model nu in onze review.

Populair Nieuws

Laatste Reacties