Nintendo laat de originele Switch voorlopig nog niet vallen

News
dinsdag, 03 oktober 2023 om 12:00
Eigenaren van de Nintendo Switch hoeven zich geen zorgen te maken volgens Nintendo-president Shuntaro Furukawa. Het bedrijf laat de console namelijk voorlopig niet vallen.
Veel ogen zijn momenteel gericht op de Nintendo Switch 2. Volgens de geruchten zou de nieuwe console van Nintendo uitgerust worden met gewilde, nieuwe features, zoals DLSS, Ray-Tracing en een snelle SSD.
Maar een nieuwe console is niet altijd voor iedereen goed nieuws. Huidige eigenaren van de Nintendo Switch die nog geen nieuwe console in huis willen of kunnen halen, zullen vrezen dat ze straks ineens geen games meer hebben om te spelen.
In een interview met Nikkei laat Nintendo-president Shuntaro Furukawa weten dat eigenaren voorlopig nog wel even wat games hebben om te spelen. De focus blijft voor het huidige fiscale jaar, dat eindigt op maart 2024, op de Switch liggen en daarna zal er ondersteuning blijven voor de Switch in de vorm van nieuwe games tot in ieder geval maart 2025.

Grote Switch games in aantocht

Dat Nintendo voorlopig nog niet klaar is met de Switch, blijkt ook wel uit de games die recent zijn aangekondigd. Zo kunnen spelers dit jaar nog uitkijken naar de remake van Super Mario RPG en natuurlijk Super Mario Bros. Wonder. En voor volgend jaar staan nog de releases gepland van Princess Peach Showtime, Luigi’s Mansion 2 HD en Paper Mario: The Thousand Year Door.
Officieel is een opvolger voor de Switch ook nog niet aangekondigd, maar een dev-kit zou al opgestuurd zijn naar ontwikkelaars. Naar verluidt zal de nieuwe console halverwege 2024 moeten uitkomen.

Populair Nieuws