Geliefde Mario-klassieker komt in 2024 naar Switch

News
donderdag, 14 september 2023 om 17:30
paper mario the thousand year doorf1694702966
De nieuwe Nintendo Direct zat weer tjokvol Mario-games. De Direct sloot bovendien af met een grote klapper: de meest geliefde Paper Mario-game komt terug. Paper Mario: The Thousand-Year Door krijgt een remaster in 2024.
Paper Mario-fans zijn de laatste 10 jaar niet altijd blij met de nieuwe games in de reeks. Dit terwijl deze Mario-spinoffs altijd bijzonder geliefd waren. Met name Paper Mario: The Thousand-Year Door wordt gezien als een klassieker en tot ongenoegen van fans is hij na de originele release op GameCube nooit heruitgegeven.
Maar eerder dit jaar gingen er ineens geruchten dat de game een remaster zou krijgen. Die geruchten zijn nu bevestigd in een nieuwe Nintendo Direct. Ergens in 2024 komt er een remaster van de game naar Nintendo Switch.
De game lijkt niet of nauwelijks veranderd ten opzichte van het origineel. Alleen grafisch is de game wel aardig opgepoetst. De game is nu niet alleen in HD, maar er ligt ook iets meer nadruk te liggen op de papier-stijl waar de game zijn naam aan dankt.

Wanneer is de release van Paper Mario: The Thousand-Year Door?

Het is helaas nog niet bekend wanneer Paper Mario: The Thousand-Year Door precies verschijnt. Hij komt in ieder geval in 2024 pas en een nauwkeurigere periode is niet gegeven, dus wellicht is de release pas later. Opmerkelijk is ook dat in de Direct zelf het woord "Switch" niet is genoemd rondom de aankondiging. Op Twitter is vervolgens wel bevestigd dat de game naar dat platform komt, maar een wat latere release in 2024 zou kunnen beteken dat Paper Mario ook naar de opvolger van de Switch komt.