Nintendo komt met gigantische Bowser LEGO-set

News
vrijdag, 08 juli 2022 om 12:00
2022 07 08 lego bowserf1657267818
Nintendo en LEGO hebben sinds een aantal jaar een mooie samenwerking. Hoewel de LEGO Super Mario-lijn in principe voor jonge kinderen is, komen er ook grotere sets voor oudere bouwers. Nu is er een vrij forse Bowser-set aangekondigd.
Bowser is één van de meest herkenbare schurken in games en binnenkort kun hem in LEGO op je plank zetten. LEGO en Nintendo hebben namelijk een vrij grote set aangekondigd waarmee je de koning van de Koopa’s helemaal uit LEGO kunt opbouwen. De set, getiteld The Mighty Bowser, telt maar liefst 2807 stukjes.
Daarmee is het de grootste Mario-gerelateerde LEGO-set tot nu toe. Het vraagteken-blok is bijvoorbeeld zo’n 800 stukjes kleiner. Ook de LEGO NES ingehaald, zij het met een veel kleinere marge van zo’n 150 stukjes.
Hoewel Bowser op zichzelf kan staan als pronkstuk, is er ook goed nieuws als je de kleinere LEGO Mario speelsets in huis hebt. Deze set heeft namelijk verborgen interactieve features waardoor hij werkt met die sets. Zo kun je Mario, Luigi of Peach een gevecht met deze enorme Bowser aan laten gaan.

Wanneer verschijnt de LEGO Bowser?

In tegenstelling tot Nintendo-games worden LEGO-sets bijna nooit veel te vroeg aangekondigd. Wie warm draait voor deze set kan dan ook al snel aan de gang. Vanaf 1 oktober kun je Mario’s aartsvijand in huis halen.