Nieuwe LEGO-sets te koop bij bol: Harry Potter, Star Wars en Marvel!

Article
zaterdag, 23 april 2022 om 17:00
LEGO introduceert geregeld nieuwe sets, zo ook in de afgelopen maanden. We zien het vaak als iets voor kinderen, maar we zijn allemaal een beetje kind. Helemaal als het gaat om onze favoriete franchises. Deze recente LEGO-sets kun je nu scoren bij bol.com!

Zweinstein Ziekenhuisvleugel

Het is in de Harry Potter-boeken niet altijd even duidelijk wat nou precies de plattegrond is van Zweinstein. Je zit natuurlijk een beetje met het probleem van de veranderende trappen, maar zelfs zonder die complicatie lijkt het af en toe onmogelijk om je weg te vinden in dat kasteel. De jonge tovenaars en heksen mogen met alle calamiteiten op de school van geluk spreken dat de ziekenhuisvleugel wél redelijk vindbaar is.
Ook zonder ooit op Zweinstein naar school te zijn gegaan weten wij de ziekenhuisvleugel wel te vinden: in het LEGO-schap. In het bijzonder is deze set een schets van het moment waarop Harry en Hermelien de tijd terugdraaien om Scheurbek en Sirius te redden. Bij ons is Harry Potter en de Gevangene van Azkaban een favoriet binnen de franchise, dus de LEGO-uitvoering van dit moment is zeer welkom.
2022 04 14 lego mandalorian helmf1649937441

LEGO Star Wars-helmen

Sinds een aantal jaren zet LEGO met sommige sets wat meer in op volwassenen. In het Star Wars-thema heeft ons dat een reeks heel mooie helmen opgeleverd die zich tot de beste LEGO Star Wars-sets van het moment mogen rekenen. In de recentste golf sets zijn er weer drie topstukken toegevoegd.
De helm van Din “The Mandalorian” Djarin zal waarschijnlijk één van de populairdere sets zijn. Maar de pilotenhelm van Luke Skywalker mag er ook zeker zijn. Wat de Dark Trooper betreft kun je er over twisten of het een helm is, maar hij staat in ieder geval niet verkeerd op je Star Wars-plank.
2022 04 14 lego harry potter hutkofferf1649937554

Zweinstein Magische Hutkoffer

Er zijn veel LEGO Harry Potter-sets die een deel van Zweinstein of een andere locatie uit de reeks uitbeelden. Maar er zijn natuurlijk nog veel andere creatieve manieren om wat te doen met de Wizarding World. Neem bijvoorbeeld deze hutkoffer.
De magische hutkoffer geeft je allerlei mogelijkheden om bekende Harry Potter-tafereeltjes uit te beelden. Maar het staat je ook helemaal vrij om zelf iets te verzinnen. Je wordt zelfs aangemoedigd om je eigen personages te maken van de onderdelen voor LEGO-figuurtjes die worden meegeleverd. Zo kun je je eigen stempel drukken op Zweinstein.
2022 04 14 lego marvel mjolnirf1649937665

Mjölnir

De trend dat we steeds meer LEGO zien voor volwassenen om uit te stallen in plaats van voor kinderen om mee te spelen zien we ook terug bij Marvel. Er zijn genoeg speelsets met Mavel-helden, maar voor de volwassen Marvel-fan is er nu ook een aantal mooie bouwwerken te verkrijgen.
Een redelijk nieuwe toevoeging aan die line-up voor volwassenen is Mjölnir, beter bekend als Thor’s hamer. Die kun je natuurlijk krijgen op minifiguur-schaal in een willekeurige speelset met Thor. Maar dit model is praktisch op ware grootte, wat een hoop extra detail met zich meebrengt.
2022 04 14 lego sonic green hill zonef1649937727

Green Hill Zone

Jarenlang waren LEGO-sets met een licentie vrijwel altijd gebaseerd op films. Maar met de introductie van LEGO Super Mario lijkt ook de markt van gamers ontdekt te zijn. Misschien heb je al wat Mario-LEGO, maar nu kun je de oude rivaal van de loodgieter ook in huis halen.
We bedoelen natuurlijk niemand minder dan Sonic the Hedgehog. Er is een hoop merchandise van de Blue Blur, maar daar houd je maar zelden een bezigheid aan over. Naar deze Green Hill Zone LEGO-set kun je kijken met de genoegdoening dat je hem zelf in elkaar hebt gezet.
2022 04 14 lego batman artf1649937898

Batman Art

Een relatief nieuw idee van LEGO is om je geen model te laten bouwen, maar een portret te laten leggen als een soort mozaïek. Verschillende bekende figuren zijn de revue al gepasseerd, waaronder verschillende Sith, The Beatles en Iron Man. In deze nieuwe set is het de beurt aan The Dark Knight.
Het leuke aan deze sets is trouwens dat je ze uit elkaar kan halen voor een ander portret. Alternatieven voor Batman zijn in dit geval The Joker en Harley Quinn. Als je geld over hebt (je weet wel wie je bent) kun je ook drie examplaren van deze set kopen om een groter Batman-portret, of een afbeelding van Batman en Catwoman te maken.