Opvallende Zelda-game krijgt een opvolger

News
zaterdag, 15 juli 2023 om 12:00
20211005 switcholed8f1633465772
Bijna alle Zelda-games zijn wel bij iemand geliefd. Maar er zijn ook een paar titels die vrijwel geen fans hebben. Opvallend genoeg krijgen juist deze nu een soort opvolger.
In de jaren 90 had Philips door een verder stukgelopen deal even het recht om voor de CD-i console games te maken met Nintendo-personages. Daar kwam een drietal Zelda-games uit voort, waarvan er twee min of meer bij elkaar hoorden. De CD-i werd één van de grootste techflops ooit en deze Zelda-games waren ook bijzonder slecht.
Maar in de loop der jaren is er bij sommige mensen toch een soort liefde ontstaan voor Link: The Faces of Evil en Zelda: The Wand of Gamelon, zoals deze games heten. De cutscenes uit de game zijn namelijk goed geweest voor de nodige memes en parodieën. Nu komt er zelfs een soort spirituele opvolger van deze games.
Die heet Arzette: The Jewel of Faramore en lijkt in bijna alles op deze beruchte Zelda-games, compleet met verschrikkelijke cutscenes. Dat komt deels ook doordat er verschillende mensen die ooit betrokken waren bij de Zelda CD-i games aan meewerken. De achtergronden worden geschilderd door de artiest die dat ook deed voor de Zelda games en ook de stemmen van Link en Zelda zijn er bij betrokken.

Wanneer is de release van Arzette: The Jewel of Faramore?

Het ziet er gelukkig wel uit alsof de gameplay van deze nieuwe game iets beter is dan wat er op de Philips CD-i is bereikt. Mocht je deze game graag willen proberen, dan hoef je niet al te lang te wachten. Hij komt later dit jaar uit voor PlayStation, Xbox, Switch en PC. De CD-i wordt wijselijk overgeslagen.

Populair Nieuws