Switch 2 wordt geen revolutie volgens analist

News
donderdag, 04 januari 2024 om 10:30
nintendo switch oled kleurf1704357014
In 2024 moet het dan eindelijk tijd zijn voor de opvolger van de Nintendo Switch. Zo werd vorig jaar al door meerdere insiders en rapporten uitgelekt, ondanks het feit dat Nintendo nog altijd haar kaken stijf houdt. Een analist voorspelt nu dat er voor de Switch 2 geen revolutie verwacht hoeft te worden.
Dat stelt Dr. Serkan Toto, de CEO van consultancy Kantan Games in Tokio. Toto leverde een bijdrage aan het voorspellingsrapport van Gameindustry.biz en gaat daar uitgebreid in op de aankomende hardware van Nintendo.
Specifiek stelt de analist dat de opvolger geen revolutionaire veranderingen brengt. Ook voorspelt Toto de prijs van het nieuwe systeem van Nintendo: 400 dollar. Omgerekend komt dat uit op 365 euro, al trekt Nintendo de prijzen nog wel eens gelijk met het dollarbedrag.
"Het is eindelijk tijd voor een Switch-opvolger", begint de analist. "Ik kan zelfs zeggen dat er ooit een "Pro"-model in ontwikkeling was en dat bepaalde ontwikkelaars deze in handen hebben gehad. Ik geloof dat de volgende hardware dit jaar verschijnt voor 400 dollar."
Met die prijs komt de Switch 2 bijna 100 euro hoger uit dan de console die in 2017 verscheen. Destijds kwam de Nintendo Switch met een prijskaartje van 330 euro uit in Nederland. De Switch OLED, die in 2021 verscheen, kostte vervolgens 350 euro.
pokemon scarlet violet coverf1660819726

Duurdere games, zelfde mobiliteit

Voor de Switch 2 gaat volgens de analist ook een verandering plaatsvinden in hoe duur de games worden. De kans is aanwezig dat Nintendo voor het 70 euro-prijskaartje kiest, net zo duur als nieuwe PS5- en Xbox Series-games. "De kans is groot dat de games duurder worden, namelijk 70 dollar", aldus Toto.
De analist vervolgt: "Het volgende systeem is waarschijnlijk een iteratie in plaats van een revolutie. Nintendo voegt wellicht wat toeters en bellen toen aan het apparaat, maar hij wordt vergelijkbaar met de huidige Switch. En omdat er Pokémon is, wat geassocieerd wordt met handheld gaming, is er geen kans dat Nintendo de draagbaarheid laat vallen voor hun volgende systeem."