Dit is de actrice die Abby speelt in The Last of Us seizoen 2

News
woensdag, 10 januari 2024 om 12:00
the last of us part 2 abbyf1704879138
Zonder twijfel de belangrijkste casting voor The Last of Us seizoen 2 is de rol van Abby. En nu is bekend welke actrice die belangrijke rol voor haar rekening neemt.
Met Pedro Pascal en Bella Ramsey als respectievelijk Joel en Ellie in het eerste seizoen van The Last of Us, had HBO een schot in de roos als het aankomt op de casting. De twee acteurs weten de personages uit de game namelijk erg goed neer te zetten. Beide acteurs zijn dan ook genomineerd voor verschillende awards, waaronder The Golden Globes en de Emmy’s.
Voor het tweede seizoen van de serie komt er nog eens een zeer belangrijke rol bij. Het tweede seizoen is namelijk gebaseerd op The Last of Us Part 2, waarin het personage Abby haar debuut maakt en een sleutelrol speelt in het verhaal. Lange tijd werd er dan ook gespeculeerd wie HBO zou casten voor de rol.
Daar hebben we nu eindelijk een antwoord op. Volgens Variety is de rol namelijk gegaan naar Kaitlyn Dever. De actrice was eerder te zien in onder andere Last Man Standing, Justified en Next Goal Wins. Showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann zijn erg blij om Dever aan de cast toe te mogen voegen.

“Ons castingproces voor seizoen twee is identiek aan seizoen één: we zoeken acteurs van wereldklasse die de ziel van de personages in het bronmateriaal belichamen. Niets is belangrijker dan talent en we zijn blij dat een veelgeprezen actrice als Kaitlyn zich bij Pedro, Bella en de rest van onze familie voegt.”

Geduld hebben voor The Last of Us

Het zal nog wel even duren voordat we Dever in actie zullen zien als Abby. De opnames voor het tweede seizoen gaan namelijk pas van start in februari. Vervolgens zullen de nieuwe afleveringen pas ergens in 2025 te zien zijn op HBO Max.