De beste Switch games van 2024 om naar uit te kijken

Article
vrijdag, 26 januari 2024 om 15:00
beste switchgames 2024 previewf1704387352
2023 was een fenomenaal jaar voor games, maar ook in 2024 staat er veel moois te wachten voor gamers. Ook op de Switch">Nintendo Switch is er genoeg om naar uit te kijken. Dit zijn de beste Switch games van 2024 om naar uit te kijken.
Hoewel 2024 weleens het jaar kan worden waarin Nintendo een opvolger uitbrengt voor de Nintendo Switch, staan er nog steeds titels op de planning voor de hybrideconsole van het Japanse bedrijf. Een aantal daarvan komen van de consoleboer zelf, terwijl sommige games naar alle platformen komen. Deze vijf games mag je niet missen.

Paper Mario: The Thousand-Year Door

We trappen het lijstje af met een remake, namelijk die van Mario">Paper Mario: The Thousand-Year Door. Fans roepen al jaren om een vernieuwde versie van de game die in 2004 uitkwam op de GameCube. Dat is niet zonder reden.
Deze Paper Mario-titel wordt bestempeld als de piek van de reeks. De scherpe pen van twintig jaar geleden prikkelt nog altijd, terwijl de artstyle van Paper Mario in combinatie met de kleurrijke figuren tijdloos is.
Dat er nu een versie komt die op de TV en onderweg gespeeld kan worden, is voor velen een droom. Het vechtsysteem is daarnaast nog altijd steengoed doordat het juist timen van een aanval of block extra effect heeft, net zoals in de Super Mario RPG Remake van 2023.
Paper Mario: The Thousand-Year Door verschijnt ergens dit jaar exclusief voor de Nintendo Switch.

Prince of Persia: The Lost Crown

Nintendo wist vriend en vijand te verrassen met een compleet nieuwe 2D-Mario-game en Ubisoft wil in 2024 hetzelfde doen met Prince of Persia. De geliefde reeks is terug en keert terug naar zijn wortelen met de nieuwe actie-platformer Prince of Persia: The Lost Crown.
In de game krijg je de controle over Sargon die de welbekende Perzische prins moet zien te redden. Dat doet hij al vechtend met zijn zwaarden, al kun je aanvallen natuurlijk ook terugslaan om een speciale vaardigheid mee op te laden.
De 2D-game introduceert ook Metroidvania-elementen, waardoor de spelwereld vol met geheime kamers en wegen zit om te ontdekken. Daarbij hoort natuurlijk ook af en toe dat je terug gaat naar eerdere gebieden om die met nieuwe krachten die je gaandeweg het spel vrij te spelen.
Prince of Persia: The Lost Crown verschijnt op 18 januari voor de Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC.

Princess Peach: Showtime!

Voor het eerst sinds 2005 krijgt Princess Peach eindelijk weer een game waarin ze zelf de hoofdrol heeft. Dat gebeurde voor het laatst in Super Princess Peach op de Nintendo DS. In tegenstelling tot die game wordt Princess Peach Showdown een actie-avonturentitel.
In de game heeft de bekende blonde prinses tal van transformaties waarmee ze andere vaardigheden krijgt. Zo kan ze een detective worden, een zwaardvechter of een Kung Fu-expert. Hoe dat zich in de praktijk ontleent in de gameplay blijkt over drie maanden, wanneer de game verschijnt.
Princess Peach Showdown verschijnt op 22 maart exclusief voor de Nintendo Switch.

The Plucky Squire

Wie aan Nintendo denkt, denkt aan Mario en het scala aan platformtitels dat de Italiaanse loodgieter in de loop der jaren heeft gehad. The Plucky Squire wil het beste van beide soorten combineren en is een platformer die wisselt tussen 2D- en 3D-perspectief. Super Mario Odyssey deed dit ook al af en toe.
De game uit de koker van All Possible Futures pakt het concept en borduurt hier vrolijk op voort, maar dan met een Zelda-jasje. In The Plucky Squire begin je dan ook in een kleurrijke wereld van een sprookjesboek, waarin je met Jot op avontuur gaat.
In het sprookjesboek is alles nog in 2D, maar wanneer de kleine held ontdekt dat hij buiten het boek kan treden verandert de wereld compleet van perspectief. Samen met de zogeheten Plucky Squire is het aan jou om een kwade tovenaar te verslaan.
The Plucky Squire verschijnt ergens in 2024 op de Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.

Mario vs. Donkey Kong

De laatste van de Switch games die in 2024 verschijnt en de aandacht verdiend, is Mario vs. Donkey Kong. De titel is een remake van de puzzelgame waarin je als Mario allerlei miniaturen terug moet halen van de Italiaanse loodgieter die een speelgoedbedrijf is gestart om puzzels op te lossen. Doe je dit bij ieder level en je weet Donkey Kong te verslaan.
De grote aap met stropdas is namelijk boos op Mario dat hij geen Mini-Mario heeft kunnen halen in de winkel. De remake van de Game Boy Advance-game komt dan ook precies 20 jaar na het origineel en is voorzien van een laag nieuwe verf. Daarnaast bevat de remake een lokale co-op modus voor multiplayerplezier.
Mario vs. Donkey Kong verschijnt op 16 februari exclusief op de Nintendo Switch.

Populair Nieuws

Laatste Reacties