Nintendo emulator voor iPhone blijkt extreem populair

News
zondag, 21 april 2024 om 12:00
20220920 iphone 14 pro 7f1663699970
Het is officieel toegestaan voor game emulatoren om te verschijnen in de App Store van Apple sinds deze week en dat valt te merken. De Nintendo emulator Delta verscheen kort nadat het nieuws wereldkundig werd en is nu al razend populair.
De Delta-app ondersteunt tal van games van verschillende platformen, waaronder de NES, SNES en Nintendo 64. Daar blijft het niet bij. Ook handheld-games van Nintendo zijn op de emulator te spelen, waaronder games van iedere soort Game Boy en de DS.
De app wist binnen de kortste keren naar nummer 1 te klimmen op de lijst met meest-gedownloade apps in de App Store. Momenteel is de app wereldwijd te downloaden via de App Store, behalve in Europa.
Dat is opvallend, want alles wijst er op dat Apple game emulatoren als Delta toelaat in verband met de druk die de Europese Unie uitvoert op Apple om externe partijen hun eigen app stores te lanceren op iOS-apparaten.
Op Reddit klagen vele Europese gebruikers dan ook over het feit dat de emulator nog niet beschikbaar is in hun land. Ook wordt er gespeculeerd over waarom Delta nog niet beschikbaar is, waarbij velen vermoeden dat het te maken heeft met Altstore.
De emulator is exclusief in deze alternatieve webwinkel, die op iOS-apparaten in Europa beschikbaar is, te downloaden. Delta is van dezelfde maker en de ontwikkelaar zou door Apple's Core Technology Fee (CTF) maar in één webshop gelanceerd mogen worden.

Nintendo emulatoren niet nodig door Switch Online

Officieel geeft Nintendo zelf ook opties om oude games op moderne hardware te spelen. Dit doet het Japanse bedrijf via Nintendo Switch Online. Bij het abonnement van Nintendo zit toegang tot een gelimiteerd aantal NES- en SNES-games, terwijl hier ook N64- en GBA-games bijkomen bij de duurste versie van het abonnement.
Nintendo heeft zich nog niet uitgelaten over de opkomende emulator op iOS-platformen. In het verleden was het Japanse bedrijf wel tegen de verschillende illegale manieren om games van het bedrijf te spelen. Een hacker, Gary Bowser genaamd, kreeg hiervoor zelfs drie jaar celstraf.