Twee geliefde klassiekers komen snel naar Switch

News
vrijdag, 12 januari 2024 om 12:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Nintendo Switch heeft in de afgelopen zeven jaar een flinke bibliotheek opgebouwd. Maar er blijkt toch altijd nog plek voor meer. Twee geliefde games komen volgende week naar de Switch.
Veel liefhebbers van RPG’s hebben Golden Sun hoog in het vaandel. De game wordt vaak aangehaald als één van de beste RPG’s ooit gemaakt. Mocht je hem nog nooit hebben gespeeld, dan kan dat vanaf volgende week op de Switch.
De game wordt namelijk toegevoegd aan het Game Boy Advance-aanbod van Nintendo Switch Online. Vanaf 17 januari kun je met de game aan de slag. Ook het vervolg, Golden Sun: The Lost Age komt op die dag naar Switch Online.
De games kun je ook aan elkaar koppelen: je kunt je save data overzetten van het eerste deel naar het tweede deel. Op de Game Boy Advance kon dat met een link-kabel, of een password-systeem. Dat laatste bestaat nog steeds, maar de link-kable maakt op Switch plaats voor draadloze communicatie.

Waar gaat Golden Sun over?

In Golden Sun speel je als Isaac, die samen met zijn vrienden op pad gaat om te voorkomen dat Alchemie de wereld vernietigt. The Lost Age geeft je een ander perspectief: Felix wil in deze game bewijzen dat Alchemie de wereld juist kan redden. Het is ook mogelijk om de game online met je vrienden te spelen.