Deze alternatieve app store komt naar iPhone

News
dinsdag, 15 augustus 2023 om 17:30
app storef1632382774
Volgend jaar komt er een alternatief voor de App Store op Apple-producten. Setapp, een dienst die al beschikbaar is op Mac, wil namelijk in 2024 een iOS-versie uitbrengen. Zo laat de dienst weten op X (voormalig Twitter).
Lange tijd was het op Apple-producten alleen mogelijk om via de Apple App Store apps te downloaden. Aan dit monopolie komt volgend jaar een eind: bedrijven als Apple moeten zich vanaf 2024 aan de Digital Markets Act houden. Dat betekent dat je straks ook op andere manieren apps kunt installeren. Eind vorig jaar meldde Bloomberg al dat Apple er hard aan werkte om externe app stores op haar platformen mogelijk te maken.

Wat is Setapp?

Een van die externe app stores wordt dus Setapp. Setapp geeft je voor een vast bedrag in de maand onbeperkt toegang tot een groot aanbod van apps. Een soort Netflix maar dan voor apps dus. Nu wil Setapp ook uitbreiden naar iPhone en iPad. Op dit moment zijn er meer dan dertig ontwikkelaars aangesloten bij de dienst, waaronder de schrijfapp Ulysses en de slimme rekenmachine Soulver.
Ontwikkelaars die hun app in de App Store aanbieden ontvangen 70% van de inkomsten. Setapp biedt hen een nog mooiere deal. Niet alleen krijgen ontwikkelaars 70% van alle abonnementskosten uitbetaald, ze krijgen ook een extra percentage van 20% als hun app veel nieuwe leden binnenhaalt.
Op dit moment is het wel al mogelijk om bepaalde apps via Setapp op iOS te installeren, maar dat gaat wel nog op een omslachtige manier. Je moet de app installeren via de desktop en dan met je telefoon of iPad een QR-code scannen. Als je op de hoogte wil blijven van de Setapp-app voor iOS kun je je aanmelden voor de wachtlijst.