Nintendo denkt minder Switch-consoles te verkopen in 2022

News
maandag, 02 mei 2022 om 17:30
Hoewel de Switch nog altijd populair is, verwacht Nintendo er in 2022 relatief weinig te verkopen. Dat meldt het blad Nikkei. Deze verwachting zou vooral samenhangen met het wereldwijde chiptekort.
In belastingjaar 2022 verwacht nintendo ‘maar’ 20 miljoen Switch-consoles te verkopen. Dat is zo’n 10 procent minder dan in belastingjaar 2021. Vergeleken met 2020, waarin Nintendo bijna 29 miljoen exemplaren van de console verkocht, is het zelfs een afname van 30 procent.
De cijfers van met name 2020 kregen wel een boost door de ongekende populariteit van Animal Crossing: New Horizons. Deze game werd enigszins onverwacht de best verkochte titel voor de hybride console doordat hij precies uitkwam toen veel landen in lockdown zaten en mensen op zoek gingen naar iets om te doen. Dat Switch-verkopen sindsdien gedaald zijn, is dan ook niet onverwacht.
Hoewel Nintendo graag meer consoles zou produceren wordt dat aan alle kanten moeilijk gemaakt. Er was al een groot chiptekort, maar de levering van onderdelen wordt nu ook nog eens verstoord door de oorlog in Oekraïne. Daarbovenop zijn er weer uitbraken van het coronavirus in China, waar de console gemaakt wordt.
switch oled 31072021f1627888939

Nintendo Switch ongekend populair

Net als veel andere fabrikanten heeft Nintendo het moeilijk met de productie van hardware. Toch wordt de console ontzettend veel verkocht. Zo is de Switch inmiddels meer verkocht dan de Wii, waarmee het de meest verkochte Nintendo-console ooit is. Als hij ook de bestverkochte Nintendo-handheld wil worden heeft hij nog een slordige 50 miljoen te gaan.
De teleurstellende verwachtingen op hardwareverkoop hoopt Nintendo goed te maken met games. Daar moeten bijvoorbeeld Splatoon 3 en Pokémon Scarlet en Violet flink aan bij kunnen dragen.

Populair Nieuws