Netflix zet streep door twee aankomende animatieseries

News
maandag, 02 mei 2022 om 17:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Afgelopen maand werd bekend dat Netflix voor het eerst in 10 jaar een hoop abonnees verloren heeft. Daarom voert de streamingdienst een aantal wijzingen door. Met name de animatieafdeling is de grote verliezer met forse ontslagen en het schrappen van zowel huidige als aankomende series op het platform. Zo zijn twee nieuwe animatieseries al gecanceld voor ze ook maar zijn verschenen.
Het gaat om de animatieseries Dino Daycare en Boons and Curses. Volgens bronnen van The Hollywood Reporter zouden creatieve impasses bij beide shows geleid hebben tot de beslissing om de series te schrappen.
‘’Een zware dag voor een prachtige show die ver in de productie zit,’’ schrijft uitvoerend producent van de serie Chris Nee op Twitter. ‘’Zoveel liefde voor Jeff King en de ongelooflijke Dino Daycare-crew. Ik twijfel er niet aan dat de serie een nieuw thuis zal vinden.’’
De andere gecancelde serie Boons and Curses, bedacht door Jaydeep Hasrajani (Powerpuff Girls 2016), zou volgend jaar al op Netflix verschijnen. Het verhaal is geïnspireerd op het oude Zuid-Azië en draait om een jonge krijger die het opneemt tegen een kwaadaardige heerser. Daarbij heeft hij wel een klein probleempje: door een vloek is hij nu van boter gemaakt. De serie werd aangekondigd als onderdeel van een reeks titels met Aziatisch-Amerikaanse makers en hoofdrolspelers.
Op Twitter delen verschillende mensen die bij de producties betrokken waren hun verdriet:

Meer animatieseries gecanceld door Netflix

Eerder zette Netflix ook al een streep door de animatieseries Toil and Trouble, Roald Dahl's The Twits en Bone. Net als Dino Daycare and Boons and Curses werden ook deze series geschrapt voordat ze op de streamingdienst waren verschenen. Het is dus goed mogelijk dat er in de komende maanden nog meer animatieprojecten gecanceled worden.