Nintendo bant streamer voor bekijken publieke Tears of the Kingdom gameplay

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 12:00
zelda tears of the kingdom artf1663164801
Twitch-streamer Alanah Pearce keek raar op toen ze halverwege een stream plotseling werd geband voor het bekijken van Tears of the Kingdom gameplay. Nu blijkt Nintendo achter de ban te zitten.
Liefhebbers van The Legend of Zelda kunnen het beste voorlopig even YouTube en Reddit vermijden. Er zijn namelijk veel spoilers van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom gelekt, inclusief uitgebreide gameplay van de aankomende titel.
Nintendo is geen fan van de leaks en heeft harde acties ondernomen, waaronder een jacht op de leaker van een Tears of the Kingdom artbook en het neerhalen van de software Lockpick. Maar misschien gaat Nintendo nu iets te ver met het voorkomen van spoilers.
Twitch-streamer en Santa Monica Studio-schrijver Alanah Pearce werd vanochtend plotseling geband midden in een stream. Tijdens de stream was ze aan het kijken naar een video van SkillUp over Tears of the Kingdom. Na navraag bleek dat de ban is uitgevoerd door een DCMA-verzoek van Nintendo en dus niet door Twitch of SkillUp. Dat meldt Pearce op Twitter.

Een pijnlijke actie van Nintendo

De ban is nogal opmerkelijk te noemen. In de video worden namelijk geen gelekte beelden getoond, waarvoor eerder mensen zijn geband. SkillUp is namelijk uitgenodigd geweest voor een officieel preview event en heeft in zijn video alleen beelden getoond die zijn goedgekeurd door Nintendo. Pearce is dus geband voor het streamen van goedgekeurde gameplay. Een pijnlijke fout van de Japanse uitgever!

Populair Nieuws