De 10 beste action adventure games 2021 die je niet mag missen!

Article
zondag, 31 januari 2021 om 10:00
the legend of zelda breath of the wild 2f1625476429
Door het coronavirus hebben ontwikkelaars het moeilijk gehad, maar toch zijn ze vanuit huis hard aan het werk geweest om onze nieuwe avonturen te leveren. Dit jaar kunnen we helemaal ronddwalen in nieuwe werelden. De 10 beste action adventure games 2021 mag je dan ook niet missen!

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

De wereld van Zelda is een apart universum, waarbij het lijkt alsof we elke keer weer te maken hebben met een andere Link en Zelda. We zien dan ook niet vaak een directe sequel op een Legend of Zelda game, maar daar komt verandering in met Breath of the Wild 2.
De originele Breath of the Wild was een waar meesterwerk, dus heel vreemd is het ook niet dat Nintendo heeft besloten om op deze titel voort te bouwen. De prachtige wereld krijgt dus nog een avontuur, maar waar die precies over zal gaan is nog niet bekend. Nintendo houdt wat dat betreft haar lippen stijf op elkaar, maar dat de game weer een topper gaat worden, daar bestaat geen twijfel over!
horizon forbidden west screenf1592466285

Horizon Forbidden West

De Nederlandse ontwikkelaar Guerilla Games heeft zichzelf in 2017 weer van haar beste kant laten zien met Horizon Zero Dawn. Daarvoor was de studio voornamelijk bekend van haar duistere Killzone games, maar met de kleurrijke action adventure is duidelijk geworden dat Guerilla Games nog veel meer in haar mars heeft.
De ontwikkelaar wil dat nog eens flink gaan overtreffen met Horizon Forbidden West. In de sequel zal protagonist Aloy naar de arcane frontier gaan, om daar een mysterieuze plaag te onderzoeken. Alles wat er namelijk mee in aanraking komt sterft af. Maar in het Westen krijgt Aloy niet alleen te maken met de plaag, maar ook enorme stormen en nieuwe, gevaarlijke vijanden.
hellblade 2f1595516631

Senua’s Sage: Hellblade II

Misschien wel één van de grootste verrassingen van 2017 is Hellblade: Senua’s Sacrifice geweest, van ontwikkelaar Ninja Theory. Met name de heftige onderwerpen van de game - zo heeft protagonist Senua psychische problemen - zijn zeer goed uitgewerkt.
De verwachtingen voor het vervolg zijn dan ook hooggespannen. Veel weten we bovendien nog niet over Senua’s Sage: Hellblade II. We is duidelijk dat de game zich zal gaan afspelen in IJsland en dat Ninja Theory fotorealistische scans gebruikt om het land in de game te verwerken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om het digitale IJsland te verkennen in een duistere setting.
ratchet and clank rift apartf1611146102

Ratchet & Clank: Rift Apart

Soms realiseer je dat de tijd razendsnel gaat, bijvoorbeeld wanneer je erachter komt dat de laatste Ratchet & Clank in de hoofdlijn alweer ruim zeven jaar geleden is uitgekomen. Daar komt in 2021 gelukkig verandering in met de release van Ratchet & Clank: Rift Apart.
Het vervolg op Ratchet & Clank: Into the Nexus lijkt een paradepaardje te gaan worden voor de PlayStation 5. Zo zal de game er niet alleen verschrikkelijk mooi gaan uitzien, maar Rift Apart biedt spelers de mogelijkheid om door middel van rifts naar andere dimensies te reizen. En dat gaat in een oogwenk. Er komt geen laadtijd aan te pas. Combineer dat met de functionaliteiten van de DualSense controller, 3D audio en natuurlijk de iconische Ratchet & Clank gameplay en het is een zekerheidje dat Insomniac Games weer komt met een topper!
hollow knight silksongf1611670276

Hollow Knight Silksong

Dankzij de Dark Souls games hebben we er een compleet nieuwe genre bijgekregen. De titels die inspiratie gehaald hebben uit FromSoftware’s portfolio zijn alleen niet simpele klonen. Integendeel zelfs. Hollow Knight gebruik bijvoorbeeld wat elementen uit Dark Souls, maar kan prima op eigen voeten staan.
De game was zelfs zo’n succes, dat we dit jaar een vervolg krijgen in de vorm van Hollow Knight Silksong. In de sequel gaan spelers op avontuur met Hornet, een insect-achtige krijger die tegenstander te lijf gaat met een naald. Silksong behoudt veel populaire elementen uit het origineel, maar verandert wel de manier waarop spelers weer levenspunten kunnen generen. En dat is nodig ook, want ontwikkelaar Team Cherry heeft meer dan 165 verschillende, uitdagende vijanden in de game gestopt. Hollow Knight Silksong is dan ook zeker geen avontuur dat je even ontspannen kan spelen.
kena bridge of spiritsf1591959535

Kena: Bridge of Spirits

Elk jaar zijn de ogen natuurlijk gericht op de grote en gevestigde studio’s om topgames af te leveren. Met de grote budgetten die daarvoor worden gebruikt wordt het immers van die ontwikkelaars verwacht. Toch zijn er genoeg kleine ontwikkelaars die ons kunnen verrassen met hun games, zoals Kena: Bridge of Spirits van Ember Lab.
Het is de eerste game die de studio maakt, maar de beelden die we van Kena hebben gezien, zien er indrukwekkend uit. In het verhaal volgen we Kena, een jonge spirit guide die overleden mensen van de fysieke wereld naar de geestenwereld moet helpen. Haar taak gaat alleen niet zonder slag of stoot en door middel van haar staf en spirit companions moet Kena zichzelf en de zielen beschermen tegen vijanden.
psychonauts 2f1611670503

Psychonauts 2

Normaal krijgen succesvolle games vaak binnen een paar jaar een sequel, maar dat is niet altijd het geval. Een goed voorbeeld daarvan is Psychonauts, dat binnen de kortste keren een hele cult following heeft opgebouwd. Toch heeft het maar liefst 16 jaar geduurd voordat er eindelijk een vervolg komt.
In 2021 staat namelijk de release van Psychonauts 2 gepland. Net zoals in het origineel stappen spelers in de schoenen van Raz, een jonge psychonaut die in de gedachten van andere mensen kan stappen. De mentale werelden bieden veel mogelijkheden en als we kijken naar het eerste deel, dan kan Psychonauts 2 een knotsgek, maar briljant avontuur worden!
far cry 6 lanzamientof1594998056

Far Cry 6

De Assassin’s Creed franchise is de serie van Ubisoft die altijd de meeste aandacht trekt, maar ook de Far Cry games staan elke keer weer garant voor een geweldig avontuur. De vorige keer bracht de action adventure serie ons naar Montana, maar voor Far Cry 6 mogen we weer op vakantie gaan in een prachtig paradijs.
Ten minste, als je als het geweld negeert. Far Cry 6 speelt zich namelijk af op op het fictieve Caribische eiland Yara, waar de meedogenloze dictator Antón Castillo (Giancarlo Esposito) met ijzeren vuist regeert. Spelers nemen de controle over guerrillastrijder Dani Rojas, die zijn eiland van de tirannie wil bevrijden door middel van explosies en heel veel kogels.
vampire the masquerade bloodlines 2f1597133644

Vampire the Masquerade - Bloodlines 2

Net zoals Psychonauts is het alweer een hele tijd geleden sinds de eerste Vampire the Masquerade - Bloodlines is uitgekomen. Heel vreemd is dat in dit geval niet, want ontwikkelaar Trojka Games is vlak na de release kopje onder gegaan en Activision heeft de rechten op de franchise verkocht. Die zijn nu in handen van Paradox Interactive en de uitgever heeft Hardsuit Labs - waar veel medewerkers van Trojka Games naartoe zijn gegaan - op het project gezet.
Net zoals in het eerste deel krijgen spelers de keuze bij welke vampierenclan ze zich aansluiten, elk met hun eigen sterke en zwakke punten. Daarna mogen de nieuwe bloedzuigers meteen hard aan de bak, want bij hun ‘geboorte’ hebben de daders zich publiekelijk laten zien en is de Masquerade - het pact tussen de clans om het bestaan van vampieren geheim te houden - verbroken. Oorlog in het Seattle van de 20ste eeuw ligt dus op de loer!
everwildf1611671061

Everwild

Ontwikkelaar Rare is één van de meest bekende studio’s ter wereld en is verantwoordelijk geweest voor een flink aantal iconische titels, zoals Donkey Kong, Banjo-Kazooie en GoldenEye 007. De studio blijft alleen wel altijd heel geheimzinnig over haar projecten, om pas vlak voor release meer duidelijkheid te verschaffen.
Dat lijkt ook het geval te zijn met Everwild. De game is aangekondigd op het X019 evenement in november 2019, maar sindsdien hebben we weinig meer gezien van de action adventure. Ondanks dat zijn we meteen gecharmeerd geweest van de eerste beelden en we kunnen niet wachten om Everwild te mogen verwelkomen in 2021!
Zijn action adventure games niet zo jouw ding? Check dan onze overzichten van shooters, RPG en open world games die je in de gaten moet houden!

Populair Nieuws