Nieuwe Xbox Series X controller en accessoires beschikbaar bij launch

  De pre-orders van de Xbox Series X en Xbox Series S gaan vandaag online en nieuwe bezitters kunnen binnenkort ook aan de slag met nieuwe accessoires. Zo heeft Microsoft onder andere nieuwe kleuren voor de controller bekendgemaakt.

  Microsoft

  Terwijl de Xbox Series X een zwart design heeft en de Xbox Series S een wit ontwerp, kunnen gebruikers hun ware kleuren tonen met de controllers voor de next-gen consoles van Microsoft. Zo heeft de Amerikaanse fabrikant een gloednieuwe colourway onthuld voor de controller, die beschikbaar zal zijn vanaf de lancering van de Xbox Series X en S: Shock Blue. Met een royal blue voorkant en een witte achterkant is het een kleur die we nog niet eerder hebben gezien op een Xbox controller.

  Gebruikers op PC kunnen daarnaast ook aan de slag met de nieuwe controller van Microsoft. Er zal namelijk een nieuwe bundel beschikbaar komen, waarbij je de Wireless Adapter simpelweg in je PC kan steken. Anderzijds kan je de controller en je machine ook verbinden door middel van een USB-C kabel. Wil je de controller onderweg gebruiken of heb je geen mogelijkheid om hem tijdelijk aan te sluiten op de console, dan zal vanaf lancering ook de oplaadbare accu te koop zijn. De accu is aan te sluiten via de bijgeleverde USB-C kabel en kan de controller is minder dan vier uur helemaal opladen, zelfs tijdens het spelen.

  Tijdelijk geen Xbox Design Lab meer

  Sinds 2016 is het voor Xbox gebruikers natuurlijk ook mogelijk om hun eigen Xbox controller te ontwerpen, door middel van het Xbox Design Lab. In haar blogpost laat Microsoft alleen weten dat dat tijdelijk niet meer kan vanaf 14 oktober. Dan zal het Design Lab offline gaan, zodat er een aantal updates doorgevoerd kunnen worden. Ergens in 2021 zal het programma vervolgens weer online gaan. Waarschijnlijk zodat spelers dan hun eigen Xbox Series X en S controller kunnen ontwerpen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.