Geliefde Xbox exclusive krijgt geen vervolg

News
maandag, 15 mei 2023 om 15:30
pentimentf1657806882
Het was vorig jaar niet heel druk wat betreft Xbox exclusives. Maar Obsidian kwam aan het einde van het jaar nog met een mooie titel. Daarvan komt alleen geen vervolg, zo onthult de maker van de game.
Eind vorig jaar kwam Obsidian Entertainment met Pentiment, een moordmysterie dat zich afspeelt in de middeleeuwen. Een uniek aspect is dat je er nooit achterkomt of degene die jij van de moord beschuldigt het ook daadwerkelijk heeft gedaan. Een enorme hit was de game niet, maar hij kreeg goede kritieken.
Wie van Pentiment kon genieten hoeft alleen niet te verwachten dat er ooit een vervolg komt. Josh Sawyer, de studio design directer van Obsidian, kreeg een vraag over een potentieel vervolg op Tumblr. Hij is alleen niet van plan om ooit een tweede game te maken.

Pentiment staat geheel op zichzelf

Ook een spirituele opvolger van de game hoeven we niet van Sawyer te verwachten. Hij hoopt wel dat de game inspiratie geeft voor ideeën van hemzelf en anderen. Maar Pentiment was volgens Sawyer altijd bedoeld als op zichzelf staande game.
Obsidian heeft het in de tussentijd druk met andere games. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een vervolg op The Outer Worlds en een nieuwe game genaamd Avowed. Wanneer die games uit moeten komen is nog niet bekend.