'Nieuwe Xbox apparaat moet onder de 129 dollar kosten'

News
woensdag, 16 november 2022 om 11:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Het is al een tijd bekend dat Xbox werkt aan een nog goedkopere alternatief om hun games te spelen. Daarom werken ze aan een apparaat die de games naar de TV of beeldscherm moet gaan streamen. Het lijkt er alleen op dat Microsoft tijdens de ontwikkeling ervan tegen wat problemen aanloopt.
Phil Spencer, hoofd van de games afdeling van Microsoft, heeft in de Decoder podcast van The Verge het een en ander verteld over Xbox. Hij heeft onder andere ook gepraat over Project Keystone. Dit apparaat is afgelopen zomer aangekondigd en moet een alternatief worden voor de huidige Xbox consoles. Het is namelijk om games te streamen in plaats van op de console zelf te runnen.
Microsoft loopt alleen tegen een probleem aan tijdens de ontwikkeling van het apparaat. Spencer zegt dat het apparaat goed werkt, alleen de productiekosten zijn te hoog. Volgens hem moet de console ongeveer tussen de 99 en 129 dollar gaan kosten. Het moet namelijk logisch zijn om voor dit apparaat te kiezen, in plaats van de Xbox Series S van 299 dollar. Microsoft heeft dus door dit probleem de focus meer gelegd op de ontwikkeling van de Smart TV app. Uiteindelijk is het nog wel de bedoeling dat Project Keystone uitkomt.

Microsoft blijft maar werken aan Xbox consoles

Ook op andere gebieden van Xbox zijn er wat dingen gaande. Zo heeft Spencer in de Decoder podcast ook verteld hoeveel spelers er in het afgelopen jaar geband zijn. Verder heeft hij ook de situatie rondom Call of Duty aangekaart en zegt hij helemaal klaar te zijn met de discussie hierover.