Xbox heeft in korte tijd miljoenen spelers geband

News
dinsdag, 15 november 2022 om 13:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Net zoals veel andere platformen hanteert Microsoft haar eigen regels en voorwaarden. Daar heeft niet iedereen zich aan gehouden, want in vrije kort tijd zijn er miljoenen Xbox-spelers geband door het bedrijf.
Microsoft heeft voor het eerst inzicht gegeven in het Xbox-platform door middel van het Digital Transparency Report. In het rapport laat het Amerikaanse bedrijf weten wat er allemaal achter de schermen gedaan wordt om het platform te moderaten en voor iedereen veilig te maken.
Eén van de meest opvallende dingen is het aantal spelers dat een straf heeft gekregen. In een periode van zes maanden - tussen januari en juni 2022 - zijn er namelijk maar liefst 4,78 miljoen spelers pro-actief (tijdelijk) geband door Microsoft. Daarnaast zijn er ook nog 2,53 miljoen spelers reactief verwijderd van het platform.
Dat is een groot verschil met de maanden ervoor. In de eerste helft van 2021 zijn er namelijk slechts 533.000 spelers proactief geband en in de tweede helft 461.000 spelers. Het is duidelijk dat Microsoft sinds dit jaar een andere aanpak hanteert om Xbox voor iedereen veilig te houden. Dat benadrukt Dave McCarthy, de CVP van Xbox Player Services.

“We weten dat Xbox een speciale plek is voor jullie allemaal. We geloven dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om het plezier van gamen te ervaren, vrij van angst en intimidatie, binnen de grenzen die jullie zetten.”

Bans zorgen voor minder klachten

De proactieve methode van Microsoft heeft ook invloed op het aantal klachten dat binnenkomt. Dat is namelijk sterk gedaald sinds dit jaar. Volgens het rapport zijn er 36 procent minder klachten binnengekomen in vergelijking met dezelfde periode in 2021.
Microsoft zal in de toekomst inzicht van zaken blijven geven. Het Digital Transparency Report zal voortaan elke zes maanden gepubliceerd worden door de uitgever met de nieuwe cijfers.