Samsungs 2022 TV's introduceren Cloud Gaming

News
maandag, 03 januari 2022 om 9:45
samsung logof1581418651
Samsung gaat met haar nieuwe lijn TV's Cloud Gaming brengen in de vorm van een aantal gaming-apps. Hierbij kun je denken aan apps als Google Stadia en GeForce Now. Opvallend is dat Xbox Game Pass lijkt te ontbreken van de line-up.
Tijdens CES 2022 (via Gizmodo) heeft Samsung haar nieuwe lijn TV's voor 2022 uit de doeken gedaan en die hebben een leuke feature voor gamers. Gaming-apps als Google Stadia en Nvidia GeForce Now zijn ingebouwd als mogelijke apps om te downloaden. Cloud-gaming wordt daardoor nog een stapje toegankelijker.
Samsung geeft wel aan dat slechts een deel van de 2022-modellen van de cloud-gaming-apps genieten, maar de eerste stap is gezet. De interface van de zogeheten Samsung Gaming Hub moet gaan lijken op dat van Netflix. Je moet snel en gemakkelijk games kunnen selecteren of verder kunnen spelen op basis van waar je was gebleven.
Vanuit Samsungs nieuwe Gaming Hub is het ook mogelijk om direct games aan te schaffen, iets wat bijvoorbeeld nodig is voor Google Stadia. Gebruikers krijgen daar maandelijks een aantal games gratis als ze lid zijn van Stadia Pro. Daarbuiten moeten gebruikers games eerst nog aanschaffen.
google stadia gameplay is net als op consoles gespeeld op gamescom 153842

Samsungs 2022 TV's ondersteunen Xbox en PS5-controllers

Om het gamen een stuk makkelijker te maken voor gebruikers krijgen Samsungs 2022 TV's ook controller-ondersteuning. Onder andere de nieuwe Xbox Series X- en PS5-controllers werken met Samsungs Gaming Hub. Onduidelijk is nog of deze controllers ook gaan werken in de gaming-apps.
Tijdens CES 2022 liet Won-Jin Lee, president van Samsung Electronics, zich uit over de ontwikkeling. "We weten dat gaming alleen maar groter wordt voor onze klanten en hebben het gat tussen onze Smart TV's en de technologische ontwikkelingen op het gebied van gaming gedicht. Zo maken we het nog makkelijker voor mensen om te genieten van de games die ze leuk vinden."
Wanneer de televisies met de nieuwe Samsung Gaming Hub precies verschijnen is nog onduidelijk. Ergens in 2022 moet de release plaatsvinden. De hub kun je vervolgens vinden via de navigatiebalk van Samsungs 2022 TV's.