Will Smith-films op de plank na klap bij Oscars

News
maandag, 04 april 2022 om 18:00
suicide squad 2 zonder will smith in 2021 147727 4f1618241696
De Oscarwinnaars van de laatste editie werden een beetje overschaduwd door Will Smith. Hij was namelijk verantwoordelijk voor het meest spraakmakende moment van de avond door komiek Chris Rock te slaan. Dat is hem uiteraard niet in dank afgenomen en dus lijken veel toekomstige Will Smith films nu (voorlopig) op de plank te gaan.
De klap die Will Smith tijdens de Oscars uitdeelde aan Chris Rock nadat die een grap maakte over het haaruitval van Jada Pinkett-Smith krijgt steeds meer gevolgen. De Academy start bijvoorbeeld een onderzoek naar het incident. Maar ook leggen verschillende filmstudio’s projecten met de acteur op de plank.
Volgens The Hollywood Reporter is het werk aan de Netflix-film Fast and Loose bijvoorbeeld stilgelegd. Het project verloor al voor de Oscars zijn regisseur. In principe was Netflix op zoek naar een nieuwe regisseur, maar nu beoogd hoofdrolspeler Will Smith in opspraak is zou de film nu op een laag pitje staan.
Hetzelfde zou gelden voor Bad Boys 4. Het vorige deel van deze reeks, Bad Boys For Life, was één van de best verdienende films van 2020. Maar nu is ook de toekomst van deze film onzeker. Daarnaast is het onduidelijk of de Apple TV+ film Emancipation, tevens met Will Smith, nog doorgaat, ook al was dit project in post-productie.

Worden deze Will Smith-films alsnog gemaakt?

Het is maar de vraag of deze films ooit nog gemaakt gaan worden. Will Smith heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en ontslag genomen bij de Academy, maar zijn reputatie is nog niet hersteld. Fast and Loose zou op zoek kunnen naar een nieuwe hoofdrolspeler, maar voor Bad Boys 4 en Emancipation lijkt dat geen optie.