Update - Will Smith slaat Chris Rock bij Oscars; wint daarna Oscar

News
donderdag, 31 maart 2022 om 8:13
suicide squad 2 zonder will smith in 2021 147727 4f1618241696
Will Smith heeft een turbulente avond achter de rug bij de uitreiking van de 94e Academy Awards-ceremonie. Host Chris Rock maakte tijdens de show een grap over Jada Pinkett Smith, zijn vrouw, waarna de acteur het podium opstapt en Smith een klap in zijn gezicht gaf. Later op de avond liep Will Smith vervolgens met de prijs voor beste Mannelijke acteur op zak het theater uit.

Update 2

The Academy is een tuchtprocedure gestart naar het incidident en heeft ook excuses aangeboden aan Chris Rock. De organisatie erkent dat het zelf ook anders had kunnen reageren. Wel heeft The Academy aan Smith gevraagd om na het incident te vertrekken, maar dat heeft hij geweigerd. Het is afwachten wat de gevolgen zijn van het onderzoek, waarbij Smith zich schriftelijk mag verdedigen. Hij kan geschortst worden of geroyeerd worden als lid van The Academy.

Update - Will Smith biedt excuses aan

Will Smith heeft op zijn Instagrampagina inmiddels openlijk zijn excuses aangeboden aan Chris Rock. Hij kruipt door het stof. 'Geweld in alle vormen is giftig en destructief.' Met die woorden opent hij zijn post.
Hij geeft aan dat hij zich schaamt voor zijn actie en dat hij dit niet had willen doen, maar de grappen over de medische gezondheid van zijn vrouw hem te veel werden. Hij verontschuldigt zich verder tegenover de familie Williams en de King Richard familie. Inmiddels is The Academy ook een onderzoek gestart. Later zal blijken wat de eventuele consequenties zijn voor Smith.

Origineel bericht

Komiek Chris Rock kreeg het tijdens de uitreiking na een misplaatste grap over Jada Pinkett Smith flink te verduren. Nadat Rock een grap maakte over de actrice en dat ze in de toekomst wel de rol van G.I. Jane op zich kon nemen, ging het mis. Voor de eerste G.I. Jane ging Demi Moore gemillimeterd door het leven en Jada Pinkett Smith zou vanwege haar kale hoofd die rol wel op zich kunnen nemen.
Smith lijdt alleen al een tijdje aan alopecia, een aandoening waarbij plotseling hevige haaruitval door ontstaat. De grap viel zichtbaar niet bij Jada Pinkett Smith in de smaak, waarna haar echtgenoot het podium besteeg en de klap uitdeelde.
Bekijk de ongeknipte beelden hieronder:

Will Smith slaat Chris Rock als grap?

Al snel raakten de vele kijkers in de war en wisten ze niet wat ze moesten geloven. Op Twitter werd zelfs gesproken over een mogelijke stunt, maar dat lijkt niet het geval te zijn. De ongeknipte beelden (die niet direct in de VS beschikbaar waren, want daar ging de audio uit) tonen dat Will Smith woedend is op de komiek. Hij roept zelfs dat Chris Rock de naam van zijn vrouw uit z'n mond moet houden, al deed hij dat wel een aantal scheldwoorden in de zin.
Chris Rock moest zich na de klap ook zichtbaar even bij elkaar rapen. Na de schreeuw van Will Smith gaf hij aan de naam Jada Pinkett Smith niet meer te noemen. Vervolgens grapt de komiek dat dit "de beste avond uit de geschiedenis van de televisie" is.
Later op de avond won Will Smith vervolgens ook nog eens zijn eerste Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol in de film King Richard. Tijdens de speech die volgde maakte de acteur geen excuses naar Chris Rock, maar besprak hij het moment wel nog even. "Liefde zorgt ervoor dat je gekke dingen doet. Ik ben diep overweldigd op dit moment in mijn leven. En door de zaken die God wil dat ik doe in de wereld op dit moment. Ik ben geroepen om mensen lief te hebben en te beschermen", aldus de acteur.
Dit bericht is bijgewerkt op 31 maart 2022.