Nieuwe The Witcher 3 update moet problemen oplossen

News
dinsdag, 20 december 2022 om 13:30
2022 12 09 the witcher 3f1671534230
Er is een hotfix uitgebracht om pretatieproblemen te verhelpen waarmee PC-spelers te maken kregen bij het spelen van de next-gen update van The Witcher 3. De update zou naar verluidt de algehele stabiliteit en prestaties van de game moeten verbeteren en is nu live.
Als je het verhaal van Geralt opnieuw wil beleven en een nieuwe game start in The Witcher 3, moet je de nieuwste patch installeren voordat je dat doet. De update is ongeveer 3 GB groot op Steam, hoewel het op GOG iets kleiner is gecomprimeerd met 1,9 GB. Een behoorlijk grote hotfix, maar dat was ook wel nodig. Het is daarnaast bedoeld om GOG en Steam overlays in de game te repareren.
De next-gen update van The Witcher 3 belooft veel grafische verbeteringen en het klinkt allemaal fantastisch, al liep de lancering helaas niet helemaal van een leien dakje. Toen spelers de game opstarten op AMD’s nieuwste RX 7900 XTX, kwamen er prestatieproblemen tevoorschijn. De game stotterde erg en dat is zelfs met Ray Tracing en de grafische instellingen verlaagd naar lagere settings. Daarnaast had de game ook last van crashes.

Verdeelde reacties

De DirectX 11 versie van de game deed het iets beter, maar als je hebt gewacht op een grote visuele upgrade om te spelen, is het niet geweldig om de helft van de grote nieuwe grafische veranderingen uit te schakelen om de game te spelen met iets dat lijkt op een normale framerate.
Maar misschien kan deze hotfix enigszins helpen, hoewel de eerste berichten een beetje verdeeld lijken. Gebruikers melden dat de nieuwe hotfix-patch in sommige gevallen werkt op Reddit, hoewel anderen niet zoveel geluk hebben gehad. Hetzelfde geldt voor de reacties op The Witcher-account op Twitter. We zullen deze in de gaten moeten houden om te zien wat het algemene oordeel is, maar in de tussentijd is het de moeite waard om het te proberen als je al het hele weekend met een grafische betere Geralt wilde spelen.
Er is waarschijnlijk geen enkel wondermiddel voor prestaties in de grote visuele update van The Witcher 3 direct na de lancering. CD Projekt RED blijft ondertussen werken om de problemen voor alle spelers op te lossen.