Nieuwe The Lord of the Rings game opnieuw uitgesteld

News
woensdag, 25 januari 2023 om 12:30
the lord of the rings gollumf1674638970
Het geduld van liefhebbers van The Lord of the Rings wordt flink op de proef gesteld. De nieuwe game in de franchise met Gollum in de hoofdrol is namelijk opnieuw uitgesteld.
De laatste jaren zijn er al veel games uitgesteld, vanwege de invloed die het coronavirus heeft gehad op veel ontwikkelaars. Het is immers een stuk lastiger om effectief te werken in een team, wanneer iedereen vanuit huis moet werken. Maar de meeste games die een oorspronkelijke release zouden hebben in 2021, zijn inmiddels wel verschenen.
Dat is alleen niet het geval voor The Lord of the Rings Gollum. De game van Daedalic Entertainment werd in 2019 onthuld en stond gepland om in 2021 uit te komen, maar is sindsdien al meerdere keren uitgesteld. De laatste keer was dat in juli, waarbij de studio zei dat er nog ‘een paar maanden’ nodig waren voor de ontwikkeling.
Nu is alleen duidelijk geworden dat het wel langer duurt dan een paar maanden. Uit de kwartaalcijfers van Nacon, de Franse uitgever die Daedalic helpt met het distribueren van de game, blijkt namelijk dat The Lord of the Rings: Gollum in ‘de eerste helft van het fiscale jaar 2023-2024 uitkomt’. Dat betekent dat de release uitgesteld is tussen april en september 2023.

Sluipen als Gollum

We hebben tot nu toe ook opvallend weinig beelden gezien van The Lord of the Rings Gollum. Volgens de ontwikkelaar wordt het in ieder geval een ander soort game dan dat we tot nu toe hebben gezien in de franchise.
In plaats van een actiegame is The Lord of the Rings Gollum gericht op stealth, waarbij we meer te weten komen over het schizofrene wezentje. De game speelt zich af tijdens de hoogtijdagen van Bilbo, wanneer de hobbit net in het bezit in de gekomen van de ene ring.