DigiD storing geeft problemen bij overheidszaken

News
woensdag, 25 januari 2023 om 12:12
storingf1623744697
Je DigiD is misschien niet iets dat je dagelijks gebruikt, maar hij is wel vrij essentieel. Voor vrijwel al je overheidszaken heb je hem nodig. Helaas lijkt er momenteel een storing te zijn.
Als je iets te regelen hebt met de overheid zal dat momenteel misschien niet lukken. Volgens Allestoringen zijn er namelijk problemen bij DigiD. Rond het middaguur schoot het aantal meldingen van een storing ineens snel omhoog naar meer dan 1000.
Het is onduidelijk hoe ernstig de storing is. Op het DigiD webcare Twitter-account zijn bijvoorbeeld nog geen klachten of reacties te zien. Het zou kunnen dat er sprake is geweest van een vrij korte storing. Ook op Allestoringen lijkt het aantal meldingen alweer te dalen, al kan er soms een tweede piek volgen.

DigiD van groot belang

Als je probeert in te loggen in Mijn Overheid of bij de belastingdienst en er niet inkomt, dan kan het dus aan deze storing liggen. Vrijwel alle online-omgevingen van de overheid vereisen een DigiD om binnen te komen. Dat kan vervelend zijn, maar gelukkig is het voor de meeste mensen nog geen tijd om belastingaangifte te doen.
Zolang de storing in de loop van de dag weer gaat liggen zal er voor de meeste mensen niets aan de hand zijn. Het ziet er momenteel naar uit dat er geen lang slepende storing zal zijn. Wie vanmiddag of vanavond iets te regelen heeft kan als het goed is dus gewoon inloggen wanneer dat nodig is.