Star Wars-fans zijn geen prioriteit voor Star Wars Andor

News
maandag, 19 september 2022 om 13:30
Fans van Star Wars hebben een nieuwe serie om naar uit te kijken met Star Wars Andor. Volgens de showrunner waren de fans alleen geen prioriteit tijdens het maken van de show.
Vandaag de dag hebben fans steeds meer een stem in het maken van series. Door middel van social media en evenementen kunnen liefhebbers namelijk direct contact krijgen met acteurs, régisseurs en showrunners en hun mening laten weten. Daardoor zien we de laatste jaren ook steeds meer cameo’s en andere veranderingen om fans tevreden te stellen.
Bij het maken van Star Wars Andor is er alleen geen prioriteit gegeven aan de fans en hun mogelijke wensen. Dat zegt showrunner Tony Gilroy in gesprek met IGN.

“We wilden niks doen dat fan-service is. Het mandaat vanaf het begin was om de serie zo non-cynisch te maken als mogelijk is. De show moest zo echt en eerlijk mogelijk zijn.”

Dat betekent alleen niet dat fans geen bekende gezichten kunnen verwachten naast Cassian Andor zelf (weer gespeeld door Diego Luna). Gilroy zegt dat Saw Gerrera (Forest Whitaker) bijvoorbeeld in de show zal zitten, evenals andere bekende figuren. Wanneer die karakters verschijnen, is dat alleen omdat ze nodig zijn voor het verhaal, niet alleen maar om hun gezicht te laten zien.

Waar gaat Star Wars Andor over?

De nieuwe Star Wars serie zal een prequel zijn om Star Wars Rogue One, de film waarin Cassian Andor werd geïntroduceerd. De serie zal een blik geven op de acties van de rebellen tussen Star Wars Episode III: Revenge of the Sith en Star Wars Episode IV: A New Hope. Net zoals Rogue One zal het de rebellen ook wat menselijker maken, met waarschijnlijk een aantal niet zo zuivere acties ten opzichte van de oude films.
We hoeven gelukkig niet lang meer te wachten op de release van Star Wars Andor. In augustus werd de serie nog met een paar weken uitgesteld, maar de show zal nu verschijnen op 21 september op Disney+. Het gaat daarbij om de eerste drie afleveringen, vervolgens wordt er elke week een nieuwe aflevering uitgezonden.