Nieuwe sportgame is een bijzonder grote download

News
dinsdag, 05 september 2023 om 13:30
2023 06 24 nba 2k24 novedades fechaf1689071492
Het is niet meer ongebruikelijk dat games erg veel ruimte op je harde schijf of SSD innemen. Je verwacht het van games die een groot avontuur bieden. Maar titels als Starfield, Baldur’s Gate 3 en Star Wars Jedi: Survivor worden allemaal ingehaald door een nieuwe sportgame.
Als je van basketbal houdt en van plan bent om NBA 2K24 te spelen, kun je maar beter vast beginnen met ruimte maken op je SSD. Via de Microsoft Store is namelijk te zien dat je voor die game ruim 161 GB nodig hebt op een Series X|S console. Met toekomstige updates zal dat alleen maar groter worden.
Het is geen uitzondering meer dat games een enorme hoeveelheid ruimte innemen. Veel grote titels van dit jaar hadden al meer dan 100 GB nodig, waarbij Star Wars Jedi: Survivor met 155 GB één van de ergste grootverbruikers was. NBA 2K24 gaat daar dus meteen al overheen en de updates voor games in deze reeks zijn meestal ook niet klein.

NBA 2K24 zeer groot voor een sportgame

Het is niet de eerste keer dat een NBA 2K-game bijzonder veel ruimte nodig heeft. De vorige game vereiste al zeker 150 GB en zit tegen het einde van zijn levensduur meer in de richting van 180. Het lijkt niet onmogelijk dat het nieuwe deel uiteindelijk bijna op 200 GB zit of er zelfs voorbij gaat.
Dat is niet gebruikelijk voor sportgames. Een snelle blik op de Xbox Series X-versie van EA Sports FC 24 onthult dat die game iets minder dan 58 GB nodig heeft. Ook dat getal zal met updates groter worden, maar zit (samen met veel andere sportgames) in een heel andere orde van grote dan NBA 2K24.

Populair Nieuws