'Hogwarts Legacy sequel in ontwikkeling bij Avalanche Software'

News
dinsdag, 05 september 2023 om 13:00
hogwarts legacy desktopf1609859998
Het eerder dit jaar uitgekomen Hogwarts Legacy was een groot succes. Zo succesvol, dat er naar verluidt al een sequel in ontwikkeling is bij Avalanche Software.
De Harry Potter-franchise is extreem populair, maar al lange tijd waren er geen games meer uitgekomen over de studenten van Hogwarts. Warner Bros. zag dan ook kansen en heeft een nieuw label geïntroduceerd, Portkey Games, om games uit te brengen die zich afspelen in de Wizarding World.
Hogwarts Legacy was de eerste game die onder het label is uitgegeven en was meteen een enorm succes. De game kreeg hoge cijfers en werd enorm vaak verkocht, ondanks een boycot die was opgeroepen door tegenstanders van J.K. Rowling.
Met zo’n groot succes is het dan ook niet vreemd als Warner Bros. nadenkt over een sequel. Volgens Twitteraar MyTimeToShineHello heeft de uitgever daar niet lang de tijd voor nodig gehad. Volgens de leaker is ontwikkelaar Avalanche Software namelijk al bezig met een Hogwarts Legacy sequel.

Voorlopig nog niet klaar met Hogwarts Legacy

Dat de studio nu al werkt aan een sequel, betekent waarschijnlijk dat een gedeelte van Avalanche Software ermee bezig is. Later dit jaar moet namelijk eerst nog de Nintendo Switch-versie van Hogwarts Legacy uitkomen. De release van de game staat gepland voor 14 november.
Eigenlijk zou de Switch-versie een stuk eerder uitkomen, maar de release is meerdere keren uitgesteld. Het uitstel is nodig om ervoor te zorgen dat spelers ‘de best mogelijke ervaring’ krijgen op de Switch.

Populair Nieuws