Google viert Olympische Spelen met 16-bit browser game

News
vrijdag, 23 juli 2021 om 15:00
google olympic games browser gamef1627037590
De Olympische Spelen gaan vandaag officieel van start in Tokyo. Om dat te vieren is Google gekomen met een speciale 16-bit browser game.
Wie nu de homepage van Google opent, zal boven de gebruikelijke zoekbalk een opmerkelijke 16-bit animatie zien, inclusief een grote Play-knop. Wanneer je daar op drukt zal een browser game worden gestart, inclusief een aantal prachtige animaties die niet onder doen voor een Studio Ghibli-film.
In de browser game krijgen spelers de controle over een kat genaamd Lucky. Hij wordt getransporteerd naar een eiland, waar hij mee kan doen aan de Doodle Champion Island Games - Google’s eigen versie van de Olympische Spelen, die vandaag van start gaan. Eerst moeten spelers kiezen uit één van de vier teams, voordat ze kunnen deelnemen aan zeven verschillende minigames, zoals het beklimmen van een berg of een potje tafeltennis.
De browser game doet sterk denken aan titels van weleer en is volgens Google dan ook een hommage aan klassieke Japanse 16-bit games. De game is dus nu te spelen via de browser en zal waarschijnlijk duren tot het einde van de Olympische Spelen.

Speciale dagen en evenementen vieren via Doodles

Het is niet de eerste keer dat Google een speciaal internationaal evenement of een speciale dag viert op haar homepage. Normaliter heeft de zoekmachine bijna elke dag een andere Doodle boven de zoekbalk staan. En het bedrijf is ook geen vreemde als het aankomt op minigames. Wanneer je geen internet hebt en toch Google Chrome probeert te gebruiken, dan kan je een minigame spelen met een dinosaurus.