Nieuwe Silent Hill release zo goed als zeker

News
maandag, 26 september 2022 om 14:00
screenshot 1f1652691659
Al jaren gaan er geruchten dat er een nieuwe Silent Hill game komt. Er zijn zelfs al eens beelden gelekt waarvan beweerd werd dat ze uit een nieuwe game in de reeks kwamen. Nu lijkt het door een leeftijdsclassificatie vrijwel zeker dat er iets aan zit te komen.
Naar verluidt wordt er gewerkt aan nieuwe Silent Hill, misschien zelfs twee. Daar lijkt in ieder geval iets van te kloppen, want in Korea is er een leeftijdsclassificatie vergeven voor Silent Hill: The Short Message (via Gematsu). Leeftijdsclassificaties worden niet gegeven aan dingen die niet bestaan.
De vraag is nu dan ook niet zozeer of er een nieuwe Silent Hill game komt, maar wanneer deze wordt onthuld. Volgens recente geruchten zou de onthulling best snel kunnen zijn. Journalist Jeff Grubb leek eerder te suggereren dat er in september nog iets stond te gebeuren.
Leeftijdsclassificaties worden meestal pas gegeven als een game al nagenoeg klaar is. Hoewel de tijd begint te dringen voor een onthulling in september, is het dus alleszins mogelijk dat Silent Hill: The Short Message snel wordt onthuld. Wanneer de game eventueel uit zou moeten komen is niet bekend.

Wat voor Silent Hill komt eraan?

Twee belangrijke geruchten rondom Silent Hill zijn dat er een remake van Silent Hill 2 in ontwikkeling is en dat er een episodische game gemaakt wordt. Dat laatste zou eventueel goed kunnen passen bij de titel The Short Message. Voor zekerheid moeten we uiteraard wachten op een officiële onthulling.