Zo ziet de nieuwe Silent Hill game eruit

News
zondag, 15 mei 2022 om 10:00
silent hillf1588329999
Er gaan al jaren geruchten de ronde dat er na tien jaar eindelijk weer een nieuwe Silent Hill game komt. Daar kwam onlangs een nieuw gerucht bij, doordat uitgever Konami de trademark op de franchise vernieuwde. Het lijkt erop dat er echt een nieuwe Silent Hill game aan zit te komen, want een aantal screenshots van een nog onaangekondigde game zijn uitgelekt.
Twitter-gebruiker AestheticGamer1 ook wel bekend als DuskGolem, die vaker informatie over horrorgames lekt, deelde screenshots op Twitter van een mogelijk nieuwe Silent Hill game. Niet lang daarna kreeg de Twitteraar al een waarschuwing van Konami om de screenshots offline te halen. De screenshots zijn ook gedeeld door Twitteraar Michael17508009. In zijn tweet staan de screenshots op het moment van schrijven wel nog online.
Een van de screenshots toont het gezicht van een vrouw die gemaakt lijkt te zijn met post-its, waarop onder andere ‘ik haat mezelf’ en ‘minger’ staat. ‘Minger’ wordt met name in het Verenigd Koninkrijk gebruikt en betekent ‘een lelijk persoon’. Door het gebruik van dit woord lijkt het erop dat de game misschien wel in het Verenigd Koninkrijk afspeelt.
In de andere screenshots zien we een verwoeste kamer vol afval, een gang die volledig bedekt is met post-its en wat lijkt op een close-up van de verwoeste kamer.

Screenshots nieuwe Silent Hill game uit 2020

Volgens DuskGolem zijn de screenshots afkomstig van een versie van de game uit 2020, dus het project kan er ondertussen weer anders uitzien. De Twitteraar schrijft te weten dat veel mensen de lek niet zullen geloven, ‘maar ik heb veel bewijs dat het echt is’. Hij meldt ook dat de namen Anita en Maya belangrijk zijn, net als sms-berichten. Ook is dit volgens de lekker niet de enige Silent Hill game in ontwikkeling, wat overeenkomt met eerdere geruchten.