Nieuwe shooter van EA nu voor een bizar lage prijs te vinden

News
maandag, 19 februari 2024 om 14:00
immortals of aveumf1708344927
Immortals of Aveum heeft het niet zo goed gedaan als EA had verwacht. Maar nu is de vrij nieuwe shooter voor een wel heel bizarre prijs te vinden.
Veel uitgevers vertrouwen vandaag de dag op sequels. Wie een blik werpt op de AAA games die jaarlijks uitkomen, zal al snel veel getallen zien achter de namen van games. Een nieuwe IP lanceren brengt immers altijd een bepaald risico met zich mee, zoals EA recent heeft ondervonden.
In augustus lanceerde EA namelijk met de kersverse ontwikkelaar Ascendant Studios de game Immortals of Aveum. Een nieuwe IP die werd gepresenteerd als ‘Call of Duty met spreuken’. De titel wist alleen niet het succes van Call of Duty te behalen. Naar verluidt kostte de game alleen wel 85 miljoen dollar om te maken en gooide EA daar nog eens 40 miljoen dollar bovenop voor marketing.
De game werd niet vaak verkocht, wat in zulke gevallen al snel resulteert in een prijsdaling. Voor Immortals of Aveum is het alleen wel heel extreem. Bij het Britse ASDA is de game namelijk te vinden voor maar één pond!

Waarom is de game zó goedkoop?

Momenteel is de game uitverkocht bij de winkel, wat niet zo vreemd is met zo’n prijs. Het is onduidelijk of ASDA misschien een verkeerde prijs op Immortals of Aveum heeft geplakt, al is op het moment van schrijven de game nog steeds geprijsd voor één pond.
Een andere verklaring zou zijn dat de winkel een iets te grote voorraad van de game had liggen en die ruimte goed voor andere producten kan gebruiken. Met een aantrekkelijke korting kan de ruimte snel vrij worden gemaakt, maar dat had waarschijnlijk ook met een iets minder extreem prijskaartje gekund.