Nieuwe Resident Evil komt eraan met 'substantiële' veranderingen

News
dinsdag, 02 juli 2024 om 12:00
resident evil villagef1611146374
Horrorfans kunnen weer uitkijken naar een nieuwe topgame. Capcom heeft namelijk bekendgemaakt dat er wordt gewerkt aan de volgende Resident Evil.
In het horrorgenre zijn een paar legendarische namen en daar valt zonder twijfel Resident Evil onder. De reeks begon al in 1996 en heeft door de jaren heen grote veranderingen doorgemaakt. Sterker nog, het is daarmee zelfs verantwoordelijk geweest voor compleet nieuwe fases in het genre. Zo zorgde Resident Evil 4 voor een shift naar third-person survival shooters.
Met de laatste twee edities is de reeks overgegaan op een first-person-perspectief, voor meer claustrofobische horror. Het is de vraag of Capcom vasthoudt aan die gameplay of dat de franchise weer op de schop gaat met het nieuwste deel. Volgens een eerder gerucht zou het mogelijk een open-world game gaan worden.
Het is nu in ieder geval officieel bevestigd dat er een nieuw deel in de maak is. Regisseur Koshi Nakanishi heeft dat bevestigd tijdens de Capcom Next-livestream op maandag. En uit de woorden van Nakanishi is op te maken dat er inderdaad wat staat te veranderen qua gameplay.

"We maken een nieuwe Resident Evil. Het was echt moeilijk om uit te vinden wat we na 7 moesten doen. Maar ik heb het gevonden, en om eerlijk te zijn voelt het substantieel. Ik kan nog geen details delen, maar ik hoop dat jullie enthousiast zijn voor de dag dat ik dat wel kan."

- Koshi Nakanishi

Wanneer kunnen we de release verwachten?

Momenteel zijn er dus nog geen details om op af te gaan, behalve dat een sequel officieel in de maak is. Ook is er nog niks bekendgemaakt over de releasedatum. Wel kunnen we afgaan op de planning van de voorgaande games.
Zo werden Resident Evil 7: Biohazard en Resident Evil Village allebei een jaar aangekondigd voor de release. Het is dus goed mogelijk dat we volgend jaar met de volgende survival horror aan de slag kunnen.

Populair Nieuws