Nieuwe PS5 update maakt handige feature nog makkelijker

News
vrijdag, 14 juni 2024 om 12:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
In de komende weken wordt als het goed is je PS5 geüpdatet. Gebruikers die veel online multiplayer-games spelen, zullen waarschijnlijk blij zijn met de update. Het wordt namelijk een stuk makkelijker om Discord te gebruiken op je console.
Consoles hebben vaak van zichzelf al een vorm van voice chat, maar veel gamers geven de voorkeur aan Discord. Dat platform is bijvoorbeeld een uitkomst in crossplay-games, of als je iemand in je vriendengroep hebt die niet meespeelt, maar wel aan het gesprek wil deelnemen. Er is een manier om Discord op je PS5 te gebruiken, maar die wordt binnenkort gestroomlijnd.
PlayStation 5 - Disc Edition - Slim Image
PlayStation 5 - Disc Edition - Slim
EUR532.99
Op voorraad
Koop op bol.
Momenteel moet je een gesprek eerst starten via Discord op web, PC of in de mobiele app, om hem vervolgens over te zetten naar je console. Die eerste stap wordt er nu uitgesloopt. Vanuit de Game Base in het PS5 Control Center kun je Discord selecteren en meteen in een gesprek of kanaal springen, zonder ooit de app op een ander apparaat te openen.
Ook als je gebeld wordt via Discord is het makkelijk om te antwoorden. Je krijgt namelijk een notificatie op je PS5 en kunt meteen “opnemen”. Om van Discord gebruik te maken op je PS5 moeten je PSN en Discord-accounts aan elkaar gelinkt zijn.

Nog meer nieuwe features in PS5 update

De nieuwe update is trouwens niet alleen gericht op Discord-integratie. Er kunnen voortaan meer diensten en accounts gelinkt worden aan PlayStation-accounts van kinderen, zodat ook jonge spelers YouTube, Twitch, muziekstreaming en Discord kunnen gebruiken op PlayStation. Ook zijn er wat problemen met de Pulse headsets opgelost.
Het kan zijn dat je de update nu nog niet meteen kan downloaden. Hij wordt over een periode van een aantal weken stapsgewijs wereldwijd uitgerold. Europa staat hoog op de lijst, maar moet wel wachten tot de update in Azië is uitgerold.

Populair Nieuws