‘Nieuwe PS5 update introduceert mogelijkheid om PS5-games te streamen’

News
zaterdag, 14 januari 2023 om 14:00
playstation 5 thumbf1624433855
Volgens Insider Gaming introduceert PlayStation 5’s 7.00 update twee nieuwe features: namelijk het streamen van PS5-games via de cloud en volledige Discord-integratie. Deze update volgt al snel, aldus het platform.
Vorig jaar meldde Insider Gamings Tom Henderson al dat de PS5’S 7.00 update op 8 maart dit jaar wordt uitgerold. Destijds schreef hij dat vanaf die datum volledige Discord-integratie wordt uitgerold, maar nu laat hij weten dat er nóg een feature bij komt: PS5-games streamen via de cloud. Alleen PlayStation Plus Premium-abonnees krijgen toegang tot deze functie. Henderson meldt niet om welke PS5-games het gaat.
In de komende dagen begint Sony volgens Henderson met een bètatest van de nieuwe update, die eindigt op 30 januari. Tijdens deze test zullen bètatesters nog geen toegang hebben tot de Discord-integratie.

Discord-integratie op PlayStation al langer in de maak

Sony kondigde in 2021 al aan samen te gaan werken met Discord. CEO Jim Ryan schreef destijds dat er hard werd gewerkt om Discord te verbinden met het PlayStation Network en dat het doel was om vanaf begin 2022 ‘de Discord- en PlayStation-ervaringen dichter bij elkaar te brengen op console en mobiel’. Nu, bijna twee jaar later, is Discord-integratie nog steeds geen feit.
Sinds deze week kunnen PS5-eigenaren overigens een andere update downloaden. Deze patch zorgt ervoor dat de PS5 de nieuwe DualSense Edge Controller ondersteunt, die 26 januari uitkomt met een hoog prijskaartje. Ook zorgt de update voor een betere stabiliteit en wordt de performance verbeterd.

Populair Nieuws