Nieuwe PS5 SSD is opvallend duur

News
woensdag, 07 juni 2023 om 12:30
8589 holding drive colour v2f1686130671
Als je je games niet graag verwijdert, of er vaak veel tegelijk speelt, zul je er steeds vaker tegenaan lopen dat de interne opslag van je console vol is. Gelukkig kun je die opslag uitbreiden met behoorlijk wat extra ruimte. Een nieuwe optie om dat te doen voor je PS5 is alleen opvallend duur.
Games zijn steeds vaker behoorlijk aan de maat wat betreft de vrije opslagruimte die ze nodig hebben. Wat dat betreft is het enorm handig dat de PS5 uitgebreid kan worden met een extra SSD. De WD_Black SN850 is een populaire keuze, mede omdat hij wordt aangeraden door degene die de PS5 heeft samengesteld.
Er zijn zelfs versies van die SSD beschikbaar met een officiële PlayStation licentie. Nu komt er een nieuwe, snellere variant, genaamd de WD_Black SN850P. Net als de vorige varianten is hij beschikbaar in versies van 1 TB en 2 TB, maar dit keer is er ook een SSD van wel 4 TB. Dat is een behoorlijke opslag, maar er hangt een prijskaartje aan.
Voor deze SSD wordt namelijk 469,99 euro gevraagd. Daarmee komen we er in Nederland nog goed vanaf: in de VS moet de SSD meer kosten dan de PS5 zelf. Het dan wel redelijk in verhouding met de prijzen van de kleinere SSD’s, maar wie om de portemonnee moet denken kan misschien beter niet voor de maximale uitbreiding gaan.

Heb je 4 TB SSD opslag nodig voor je PS5?

Deze nieuwe uitbreiding voor je PS5 mag duur zijn, maar gelukkig zal het voor de meeste gebruikers niet zover komen dat ze 4 TB nodig hebben. Hoe groot games als Star Wars Jedi: Survivor en Mortal Kombat 1 ook mogen zijn, er passen zes tot tien games van dat formaat op een SSD van 1 TB. Het aantal gebruikers dat per se veertig van dat soort grote games tegelijk geïnstalleerd wil hebben op een SSD van 4 TB zal niet bijzonder groot zijn.