Dit is de eerste officiële PS5 SSD

News
woensdag, 13 juli 2022 om 11:30
playstation 5f1603819462
De PS5 biedt behoorlijk snelle laadtijden dankzij het gebruik van een SSD. Maar als je je geheugen wil uitbreiden had Sony tot dusver nog geen officiële optie voor je. Maar nu is er een SSD op de markt met de officiële PS5-licentie.
Dat de PS5 een SSD heeft is behoorlijk fijn gebleken. Maar aan de snelle laadtijden die een SSD biedt heb je weinig als je voor een geheugenuitbreiding een HDD gebruikt. De vraag is alleen wat voor SSD je het beste kunt inbouwen in je PS5.
Sony heeft het antwoord, want het bedrijf heeft een licentie verstrekt aan Western Digital. De WD_BLACK SN850 NVMe kun je voortaan kopen in een speciale PS5-variant. Zo is er in ieder geval één drive op de markt waarvan je zeker weet dat hij het goed doet in je console.
De WD_BLACK SN850 was al een populaire keuze voor geheugenuitbreiding van de PlayStation 5. Ook PlayStation-architect Mark Cerny raadde deze SSD aan. De versie met de PS5-licentie is in principe hetzelfde als de versie die al beschikbaar is, alleen zijn er nu officiële rigoureuze tests gedaan.
rsz en us wdblk sn850 nonheatsink lifestyle img product1f1615905780

Kan alleen de WD_BLACK SN850 in je PS5?

Er waren al veel SSD’s op de markt die in principe compatibel waren met de PS5. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Sony deze nu gaat blokkeren, de licentie geeft vooral aan dat de drive van Western Digital wordt aangeraden. Het is in principe mogelijk dat er in de toekomst nog meer SSD’s een licentie krijgen.

Populair Nieuws