Update - "Nieuwe" PS5 pre-orders via Wehkamp gaan niet door

  XGN heeft van Wehkamp te horen gekregen dat de nieuwe pre-orders die eerder vandaag in de verkoop gingen niet door gaan. In een reactie naar vraag over de pre-orders die rond 15.00 uur 's middags op dinsdag 22 september live gingen, stelt het bedrijf dat een techische fout voor het probleem zorgde. Gedupeerden zullen spoedig gecontacteerd worden.

  Update - Ook eerdere pre-orders niet altijd geldig

  Nadat Wehkamp de pre-orders van woensdag heeft geannuleerd, wordt er nu ook veelvoudig melding gemaakt dat de pre-orders die zaterdagochtend verschenen voor sommige klanten niet doorgaan. XGN heeft bestellingen van klanten ingezien waarbij wordt aangegeven dat hun pre-orders door de webwinkel zijn geannuleerd. Of deze herstelt worden, blijkt uit een tweede mail die Wehkamp uiterlijk donderdag 24 september de deur uitdoet.

  Oorspronkelijke bericht hieronder:

  Het bericht dat we van de klantenservice van Wehkamp hebben ontvangen, leest als volgt:

  Helaas was er een fout in het systeem waardoor de PS5 ten onrechte weer te bestellen was. De orders van vandaag worden geannuleerd. We verwachten ook geen 'voorraad' meer tot de releasedatum. Sorry voor de verwarring.

  Hieronder kun je de reactie van Wehkamp zelf nog een keer teruglezen. De volledige screenshot van het gesprek, kun je hier vinden.

  Wanneer Wehkamp contact opneemt met de gedupeerde klanten die eerder vandaag hun pre-order maakte, is ten tijde van publicatie nog niet duidelijk. Op Twitter werd vandaag ook al door andere klanten gevraagd of hun pre-order door is gekomen. Daarop reageerde Wehkamp slechts met een berichtje dat er privé contact zou worden gelegd.

  PS5 pre-orders zorgen voor chaos

  Nadat vorige week de pre-orders live gingen voor de PlayStation 5 ontstond veel onvrede bij klanten. Zonder structuur gingen alle pre-orders via verschillende winkels her en der live. Uiteindelijk visten veel klanten achter het net.

  Sony beloofde later dat er nog meer PlayStation 5 pre-orders in de verkoop zouden gaan. Deze leken er dankzij Wehkamp vanmiddag dan ook kort even te zijn. Nu blijkt dit alleen niet zo te zijn.

  Gameplay

  Ondertussen druppelt er steeds meer informatie binnen over games op Sony's nieuwste paradepaardje. Nu valt er bijvoorbeeld nieuwe gameplay te bewonderen van Spider-Man Miles Morales.

  Dit artikel is op 14 oktober 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.